Teknoloji

Sony'nin Kârı, 1999 Yılından Sonra ilk Kez Samsung'u Geçti - Webtekno

Sony ile Samsung arasındaki rekabette yeni bir sayfa açıldı. Sony'nin 2023 yılındaki kârlılığı, 1999 yılından sonra ilk kez Samsung'u geçti. Samsung'un nasıl toparlanacağı bilinmiyor...

Sony'nin Kârı, 1999 Yılından Sonra ilk Kez Samsung'u Geçti - Webtekno
02-02-2024 23:08

2024'ün ÖZETİ| ilk ayını geride bırakmamızla, teknoloji devlerinin mali durum raporları gelmeye başladı. Firmaların neredeyse tamamı, 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durum raporlarını paylaştılar. Paylaşılan veriler, ilginç bir istatistiği de ortaya çıkartmış oldu.

Teknoloji şirketleri, son dönemlerde zorlu bir süreçten geçiyor. Tüketici talebi düşerken maliyetler artıyor, bu da kârlılığın düşmesine yol açıyor. İşte bu durumun en çok etkilediği markalardan bir tanesi de Güney Koreli teknoloji devi Samsung oldu. 2023'ün tamamı için hiç de iç açıcı bir tablo çizmeyen şirketin kâr marjı, 2023'ün son çeyreğinde, yıllık bazda yüzde 34'lük düşüş gösterdi.

Samsung'un gelirleri düşerken Sony, rakibini solladı!

Sony vs Samsung

Samsung, özellikle de talebin düşmesi nedeniyle kan kaybı yaşarken, Japon rakibi Sony'den dikkat çeken bir hamle geldi. Sony, 1999 yılından sonra ilk kez, Samsung'dan daha fazla kâr elde etti. Samsung'un kârı yıllık olarak 5,62 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken Sony, 2023 yılında 7,95 milyar dolarlık kâr elde etti. Aradaki fark, 2 milyar doların üzerinde.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER