Yaşam

Sezai Karakoç Hitabet Yarışması'nda final heyecanı

'Sezai Karakoç' temalı Liseler Arası Ödüllü Hitabet Yarışması Finali, Doğa Koleji Avcılar Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Sezai Karakoç Hitabet Yarışması'nda final heyecanı
17-05-2024 18:12

Avcılar ÖZETİ| İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Avcılar Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Sezai Karakoç" temalı Liseler Arası Ödüllü Hitabet Yarışması Finali, Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki Öztürk, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı ve Bakan Danışmanı Mahmut Bıyıklı, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla Doğa Koleji Avcılar Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

"HAYATI VE ESERLERİYLE, DİRİLİŞ NESLİNİN YETİŞMESİ İÇİN ÇABALADI"

Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki Öztürk, Sezai Karakoç temalı hitabet yarışmasında konuşarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Öztürk, "Zihin ve gönül dünyalarını süsleyen, düşüncelerini bir hatip gibi bizlere sunan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Talim ve Terbiye Kurulu olarak, öğrencilerimizin zihin ve fikir dünyalarını zenginleştiren bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Sezai Karakoç, hayatı ve eserleriyle diriliş neslinin yetişmesi için çabalayan, mücadeleden kaçınmayan bir düşünce ve gönül adamıydı. O, bizlere dirilişin müjdesini verirken, bunun için gereken çabayı da yaşantısı ve bıraktığı eserlerle gösterdi" dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise, "Şehrimizin farklı ilçelerinde, gönül ve fikir dünyamızı besleyen isimlerin adıyla düzenlenen hitabet yarışmalarını çok değerli buluyoruz. Hitabet, kendini ifade etmenin yanı sıra, araştırma, öğrenme ve analiz edip yorumlama yeteneği gerektiren bir beceridir. Öğrencilerimizin, ülkemizin fikir adamlarının eserlerini okuyarak, gelecek tasavvurlarını içselleştirmesi ve aktarması, bu etkinlikleri daha da anlamlandırmaktadır" şeklinde konuştu.

"TARİH HUZURUNDA YÜZÜ AK DURMAYI BAŞARAN BİR GÖNÜL İŞÇİSİ"

Yentür sözlerine devam ederek, "Sezai Karakoç; ruhlardaki anlam arayışını dirilterek, tarih huzurunda yüzü ak durmayı başaran bir gönül işçisiydi. Fikri, edebi ve insani eksende sunduğu eserleri ve düşünceleri ile anlam dünyamızı zenginleştiren bir edip, sanatkâr ve aksiyon adamıdır. Onun şahsiyetini, yaşantısını ve eserlerini anlamlandırabilmek, bizler ve siz değerli öğrencilerimiz için çok önemli bir ışık kaynağı olacaktır" dedi.

"DİRİLİŞ KÜLLİYATI MİLLETİMİZİN OLDUĞU KADAR İNSANLIĞIN DA KURTULUŞ KÜLLİYATIDIR"

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da, "Sezai Karakoç, şehirlerin kapalı ve kirlenmiş havasına taze dağ havası getiren bir diriliş öncüsüydü. Ömrünü medeniyetimizin yeniden dirilişi davasına vakfeden bu müstesna şahsiyet, Rabbimizin milletimize adeta bir armağanıydı. Yazdıklarıyla ve yaşadıklarıyla örnek ve öncü oldu," ifadelerini kullandı. Bıyıklı, "Diriliş külliyatı, milletimizin ve insanlığın kurtuluş rehberidir. Necip Fazıl'ın 'Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır' sözünü hatırlatarak, Sezai Karakoç'u anlamak da her şeyi anlamak demektir. Çünkü o, çağın sorunlarına her alanda çözüm üretmiş, gençlerimizin okuması gereken bir yazardır" diye konuştu.

Etkinlikte birincilik ödülünü kazanan Avcılar Mehmet Baydar Anadolu Lisesi öğrencisi Amina Hüseyin ve diğer katılımcılar, hitabet sanatını teşvik eden bu etkinlikle büyük ilgi topladı. Program ödül takdimi ve fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER