Gündem

Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA Efes Tatbikatı için havada

Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden TSK'nın icra ettiği Efes Tatbikatı'nda KALKAN DİHA'nın havalandığı anlara ilişkin görüntüleri paylaştı.

Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA Efes Tatbikatı için havada
13-05-2024 12:03

Selçuk ÖZETİ| Bayraktar'dan gururlandıran bir paylaşım daha geldi.

Bayraktar, uçuş testlerini başarıyla geçen KALKAN DİHA'nın uçtuğu anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

KALKAN Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı (DİHA), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirdiği Efes Tatbikatı için havalandı. Bayraktar'ın paylaştığı KALKAN DİHA'nın havadaki kareleri sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu. 

UÇUŞ TESTLERİ BAŞARIYLA SÜRÜYOR

KALKAN DİHA, 7 Nisan'da Edirne'nin Keşan ilçesinde yer alan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde icra edilen uçuşta sistem tanımlama testlerini başarıyla geçmişti.

Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHAMavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA

Bayraktar KALKAN DİHA, otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilme özellikleriyle öne çıkıyor. 

Bayraktar KALKAN DİHA, termal görüntüleme kabiliyetine sahip Baykar BG-160 Elektro-Optik Sistem sayesinde geceleri de yüksek çözünürlüklü görüntü alabiliyor.

Milli DİHA, gece ve gündüz keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini başarıyla icra edebiliyor.

Gücünü 4 elektrikli motor ve 1 düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar KALKAN DİHA, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER