Gündem

Savcılıktan Melek Mosso'ya ders niteliğinde karar

AK Parti'lilere ağır küfürler eden kadına özenen Melek Mosso, konu kendisine gelince tahammül edemedi. Mosso, bir vatandaşın kendisine hakaret ettiğini öne sürerek savcılığın kapısını çaldı. Savcılık takipsizlik kararı verdi.

Savcılıktan Melek Mosso'ya ders niteliğinde karar
13-06-2023 16:52

Melek ÖZETİ| Mosso avukatı aracılığı ile sosyal medya üzerinden hakaret ettiğini öne sürdüğü Celal T. hakkında şikâyetçi oldu.

İddiaya göre Celal T, Facebook'ta Melek Mosso'nun paylaşılan bir videosunun altına, "Geri zekâlı, ne olacak, öğrenciler çalışmaya devam edecek, cahil" yazdı.

Bu yorumu gören Mosso kendisine hakaret edildiğini öne sürerek savcılığın kapısını çaldı.

SAVCILIKTAN HAKARET SUÇUNUN OLUŞMA TANIMI

Şikâyetle ilgili soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kişilerin onur, şeref ve saygınlığının olduğunu ve "hakaret" suçunun cezalandırılabilmesi için davranışın, kişiyi küçük düşürmeye yönelik gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Ağır eleştiri ve rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilemeyeceğini kaydeden savcılık, suç oluşması için sözlerin açıkça onur, şeref ve saygınlığı rencide edici olması gerektiğinin altını çizdi.

Savcılık ayrıca hakaret suçunun oluşabilmesi için mağdurun isminin açıkça belirtilmesi ya da üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, mağdura söylendiğinin anlaşılması gerektiğini belirtti.

"ŞAHSINA DEĞİL" TAKİPSİZLİĞİ

Yargıtay kararlarına da değinerek benzer olaylardan örnekler veren savcılık, isim zikredilmediği, kimse söylendiği anlaşılamayan ya da mağdurun şahsına yönelik söylediğinin belli olmadığı durumlarda ceza verilmediğini açıkladı.

Şüpheli tarafından yapılan yorumda da isim zikredilmediğini ve paylaşım altında birçok yorum bulunduğunu kaydeden savcılık, söylenen sözlerin Melek Mosso'nun şahsına yönelik olmadığını belirtti.

"Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan başlatılan soruşturmada Mosso'nun şikâyetine takipsizlik kararı verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER