Teknoloji

Samsung’un Hayret Veren Faaliyet Alanları

Samsung, bugün milyarlarca insanın günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası olan cihazları üreten, teknoloji dünyasının devlerinden biri olarak tanınıyor. Ancak Samsung sandığımızdan çok daha büyük. Bu içerikte Samsung’un bilinmeyen faaliyetlerini mercek altına alıyoruz.

Samsung’un Hayret Veren Faaliyet Alanları
18-05-2024 20:42

Küçük ÖZETİ| bir ticaret şirketi olarak yola çıkan Samsung, bugün elektronik cihazlardan gökdelenlere, askeri teknolojiden gemi yapımına kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Öyle ki, Samsung'un ürettiği parçalar bile dünya çapında birçok marka tarafından birçok cihazda kullanılıyor. Yani Samsung’un görünene ek olarak görünmeyen etkisi de oldukça büyük.

Peki mütevazı bir ticaret şirketi olarak başlayan Samsung, nasıl oldu da âdeta bir krallık hâline geldi?

lee byung chul

Şaşırtıcı ama bugün teknoloji devi olarak tanıdığımız Samsung'un hikayesi, 1938 yılında, Kore'de Lee Byung-chul’un Samsung adında gıda ürünleri satan küçük bir ticaret şirketi kurmasıyla başlıyor.

İlk yıllarında şirket, yerel gıda ürünleri ticareti yapıyordu ve yalnızca 40 çalışanı vardı.

Şirketin ilk ürünüyse erişteydi. Ardından şekere ve yüne yöneldiler.

1950'lerin sonlarına gelindiğindeyse şirket faaliyet alanını genişleterek sigorta, menkul kıymetler ve perakende sektörlerine adım attı.

1960’ların sonundaysa yıldızlarının parlayacağı elektronik alanına yöneldi.

1970'teyse ilk elektronik ürünü olan 12 inçlik siyah beyaz televizyonu üretti.

Elektronik alanında hız kesmeden kendini geliştirmeye devam eden Samsung 1983 yılında ilk bilgisayarını piyasaya sürdü.

90'lı yıllara gelindiğinde Samsung, birçok endüstride kendini ispatlamış uluslararası bir güç olarak hızla yükselmeye başladı.

Sonrası zaten malum. Samsung televizyondan bilgisayara, akıllı telefondan beyaz eşyaya kadar her alanda hayatlarımızda önemli bir yere sahip güçlü ve güvenimizi kazanmış markalardan bir tanesi.

Samsung yalnızca Samsung Elektronik altında bile çok büyük kapsamlı işler yapıyor.