Teknoloji

Parmak iziyle çalışan araba! 2025 Kia EV6 tanıtıldı

Kia'nın elektrikli araç segmentindeki iddialı modeli EV6, 2025 modeliyle karşımızda. Gelin detaylarına birlikte göz atalım.

Parmak iziyle çalışan araba! 2025 Kia EV6 tanıtıldı
14-05-2024 19:02

Güney ÖZETİ| Kore menşeli otomobil üreticisi Kia, son teknolojiyi ve estetiği bir araya getirdiği yeni 2025 EV6 modelini tanıttı. Otomobil severlerin dikkatini çekecek bu araç, birbirinden etkileyici özelliklerle donatılmış. En önemlisi de parmak izi sensörü.

2025 model Kia EV6, parmak iziyle çalıştırılıyor

2025 Kia EV6'nın dış tasarımında yapılan değişiklikler, göz alıcı bir görünüm sunuyor. Yenilenen LED farlar aracın ön yüzünü daha agresif hale getirirken, arka kısımda ise bagaj kapağını boydan boya kaplayan LED bar yer alıyor. EV6'nın estetik ve modern tasarımı böylece ön plana çıkıyor. Ayrıca gövdeye gömülü kapı kolları gibi detaylar da aracın şıklığını tamamlıyor.

İç mekânda da dikkat çeken detaylar var. 12,3 inçlik tam dijital gösterge ekranı ve bilgi-eğlence sistemi, sürücüye geniş bir bilgi ve kontrol imkanı sunarken, direksiyondaki Kia logosunun merkezden alınması, minimalist bir tasarım anlayışını yansıtıyor.

Ancak en dikkat çeken değişikliklerden biri, aracın içine entegre edilen parmak izi okuyucu sensörü. Bu yenilikçi özellik sayesinde sürücüler, araçlarını parmak izleriyle kolayca çalıştırabilecekler.

Performans açısından da önemli güncellemeler mevcut. EV6'nın güçlü versiyonları, 225 beygirden başlayan bir güce sahip olacak (RWD versiyonu 225 beygir, AWD versiyonu 320 beygir). Ayrıca 84 kWh kapasiteli daha büyük bir batarya, aracın menzilini artırarak yaklaşık 500 kilometreye çıkarıyor. Bu da kullanıcıların daha uzun mesafeler kat etmelerini sağlayacak önemli bir özellik.

Hyundai yıllar sonra Volkswagen'i solladı!

Hyundai yıllar sonra Volkswagen'i solladı!

Hyundai ve Volkswagen arasındaki savaşın galibi belli oldu. Hyundai Motor, geçtiğimiz çeyrekte rekor kâr bildirdi.

Ancak, fiyat ve piyasaya çıkış tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Kia, bu konularda henüz açıklama yapmamış olsa da yeni EV6'nın 2024 versiyonundan daha uygun fiyatlarla sunulması haliyle beklenmiyor.

Siz 2025 Kia EV6 hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

kia 2025 ev6kia ev6
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER