Teknoloji

Otomobil Firmalarını Bir Zamanlar Batmaktan Kurtaran 7 Model - Webtekno

Rekabetin en yoğun olduğu alanlardan biri olan otomotiv sektöründe bugün adını bir çırpıda saydığımız pek çok dev firma, tarihin tozlu sayfalarında kalmaktan yalnızca tek bir modelleri tarafından kurtarılmıştır. O modelleri sizler için derledik.

Otomobil Firmalarını Bir Zamanlar Batmaktan Kurtaran 7 Model - Webtekno
09-06-2023 18:18

Otomotiv ÖZETİ| sektörü, rekabetin en yoğun olduğu alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ne kadar büyük olurlarsa olsunlar otomotiv firmaları, kısa bir süre bile olsa üretim ya da satış yapamazsa çok ciddi sorunlarla karşı karşıya geliyor. Ortada dönen milyarlarca dolar paraya rağmen bugün bile pek çok firma, pek çok model için birlikte çalışarak çarkları ancak döndürebiliyor.

Pek çok büyük firma da geçmişte bir noktada çarkları döndüremez hale gelmiş, iflas bayrağını göndere çekmeye hazırlanıyordu. Yine de ellerinde kalan son kaynakları kullanarak kendilerini kurtaracak son bir model hayal etmekten ve mücadeleden vazgeçmediler. Sonuçta da firmalarını kurtaran ve bugün büyük oranda ikonikleşmiş bazı modeller ortaya çıktı. Gelin, o modellere birlikte bakalım.

İşte o kahraman modeller

BMW 700Volkswagen BeetleMercedes 300SL1949 FordFiat 500 Porsche BoxsterAudi QuattroBMW'nin bir daha uğramadığı pazarı sallayan BMW 700

bmw 700

BMW denildiği zaman insanların aklına hızlı ve prestijli otomobiller geliyor olsa da firmayı yok olup gitmekten kurtaran model BMW 700 aslında ekonomi sınıfına dahil bir otomobildi. Oldukça küçük motoru arkasında yer alan bu model, 1959 yılında mali açıdan tükenmek üzere olan BMW'nin son umuduydu. 1965'te üretimi sona erene kadar tam 188 bin adet BMW 700 satılırken firma da çöküşten kurtulmayı başarmıştı. 

Günümüzde bile seveni çok olan Volkswagen Beetle

volkswagen beetle

II. Dünya Savaşı döneminde Nazi yönetimi tarafından kurdurulan Volkswagen Beetle, aslında ülkenin kaderini yansıtan bir modeldi. 1938 yılında Alman halkı için ama en çok da Nazi ordusu için ucuz bir model üretilmişti.

Savaşta fabrika bombalanmış, Almanya da savaşı kaybedince ortalık hepten karışmıştı. İngiliz üreticiler fabrikayı istemediğinde, fabrikadan sorumlu komutan "O zaman İngiliz ordusuna gereken arabaları yapsın" diyerek, sırf mülteci krizi çıkmasın diye Alman işçileri ülkede tutmak adına böyle bir girişimde bulunmuştu. VW yeniden Almanya'ya geçmeden önce Beetle modelleri de siviller için satışa çıkmaya başladı. Böylece VW'in de yok olup gitmesini önledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER