Gündem

ÖNDER yarışmalarında ödül zamanı!

Her Kitap Yeni bir Hayat 8. Kitap Okuma Yarışması ile 8. Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini alacak.

ÖNDER yarışmalarında ödül zamanı!
14-05-2024 13:23

Ortaokul ÖZETİ| ve lise öğrencileri, kitap okuyup hadisi şerif öğrenerek bir yılı daha geride bıraktı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından İstanbul’daki imam hatip okullarında her yıl geleneksel olarak düzenlenen iki yarışma sezonu tamamladı. Her iki yarışmanın ödül töreni “ÖNDER Yarışmaları Ödül Töreni” adı altında Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.

BEŞ KATEGORİDE YARIŞTILAR 

Gençlerin, Peygamber Efendimizin (sav) hayatını yakından tanımaları ve mesajlarını öğrenmeleri amacıyla düzenlenen Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması bu yıl sekizinci kez gerçekleştirildi. Yarışmaya İstanbul genelindeki 287 okuldan toplam 353 öğrenci katıldı. Yarışmanın finali İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 24-26 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. Hadis Bölümündeki öğretim üyelerinden oluşan jüri, sınavda gençlerin; Arapça ve Türkçe ezber ve doğru okuma, her iki dilde de hitabet, jest ve mimikler, vurgulu okuma alanlarında becerilerini puanladı. Ödül töreninde; dereceye girenlerden birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, 4 ve 10. arasındaki isimlere ise gram altın hediye edilecek.

KİTAP OKUYUP ÖDÜL ALDILAR 

Her Kitap Yeni Bir Hayat 8. Kitap Okuma Yarışması’nda ise İstanbul’daki imam hatip lisesi öğrencilerinden yazar Taha Kılınç’ın Alem-i İslam Yazıları kitap serisini okuyan öğrenciler, yapılan sınava katılarak arkadaşlarıyla yarıştı. Gençlerde kitap okuma sevgisinin gelişmesini sağlamaya ve öğretmen-öğrenci ilişkisini en verimli hale getirmeye yönelik projeye 192 Anadolu imam hatip lisesinden 2 bin 354 öğrenci katıldı. 312 danışman öğretmen de onların müzakere halkalarında okudukları kitapları tahlil etmelerine destek oldu. Yarışma sonrasında dereceye giren ilk 10 öğrenciye ve öğretmenlerine Bosna Hersek gezisi hediye edilecek. 11-20 arasındaki isimlere de 2 bin TL para ödülü verilecek.

İletişim           : Emine Dolmacı-0 532 644 57 35Tarih               : 15 Mayıs 2024, ÇarşambaSaat                : 11.00-13.00Adres              : Fatih Kültür Sanat Merkezi
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER