Gündem

Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekrem İmamoğlu'nun 'Hamas, terör örgütüdür' açıklamasına tepki göstererek; 'Tamamen yanlıştır' ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
30-04-2024 18:13

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. MYK sonrası gazetecilerin karşısına çıkan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı gündemine dair açıklamalar yaptı.

"HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK TAMAMEN YANLIŞ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Tabii Hamas İsrail'de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz." ifadelerine tepki göstererek; "Hamas'a terör örgütü denilmesi tamamen yanlış yaklaşım." dedi.

Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektirDevlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir

Seçimde 'Kudüs'ün sesi' sonra 'Siyonist ağzı!'Seçimde "Kudüs'ün sesi" sonra "Siyonist ağzı!"

Çelik'in açıklamasından satır başları şu şekilde;

"Biz açıklamayı yanlış değerlendiriyoruz. Hamas'ın terör örgütü olarak suçlanması yanlıştır. İki prensip ortaya koymuştuk. Hangi kesime olursa olsun sivillere saldırıları doğru bulmuyoruz ama şöyle bir nokta var ki, esas mesele Hamas meselesi değil, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikalarla Filistinlilere uyguladığı katliam siyasetidir. Hamas, İsrail'in seçimlere girmesine izin verdiği bir partidir. Daha sonra seçimleri kazandığı için ona siyasi yasak getirdi."