Gündem

"O An" fotoğraf sergisi ile "252" tiyatro oyunu 15 Temmuz'u yeniden anlatac

15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan 'O An' fotoğraf sergileri ile '252' tiyatro oyunu, İstanbul ve Bursa'da vatandaşlarla buluşacak.

11-07-2023 17:32

15 ÖZETİ| Temmuz gecesi darbeci hainler milletin topunu tüfeğini milletin üzerine çevirdi. O gece Ankara ve İstanbul’da tankların ezdiği insanlar ve araçlar oldu. 15 Temmuz gecesi yaşanan dehşeti unutturmamak ve milli hafızaya kaydetmek için bu araçlar, 15 Temmuz Derneği tarafından alınarak darbe girişiminin yıl dönümlerinde ve farklı zamanlarda farklı meydanlarda sergileniyor. “O An” Fotoğraf Sergisi ise 15 Temmuz gecesinin unutulmaz karelerini bir arada sunuyor.

15 Temmuz Derneği’nin Devriye Tiyatro ile birlikte hayata geçirdiği “252” oyunu, özellikle gençlere 15 Temmuzu sahnede onların dilinden anlatıyor. 15 Temmuzu hafızalarda diri tutmak için yapılan bu etkinlikler hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde o gecenin en büyük kahramanı olan milletimizle buluşuyor.

EZİLEN ARAÇ VE “O AN” FOTOĞRAF SERGİSİ - BAHÇELİEVLER

Ezilen araç ve "O An" fotoğraf sergisi Bahçelievler'de 12 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00'de Bahçelievler Kamu Binaları Meydanı'nda açılacak. 

Açılış törenine, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Bahçelievler halkı katılacak. 

EZİLEN ARAÇ VE “O AN” FOTOĞRAF SERGİSİ - TUZLA

15 Temmuz Derneği ve Tuzla Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ezilen Araç ve “O AN” Fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Dernek Başkan Vekili Tarık Şebik, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Tuzla halkı katılıyor.

Açılış töreni 12 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00'da Tuzla Şelale Park'ta gerçekleştirilecek. 

EZİLEN ARAÇ VE “O AN” FOTOĞRAF SERGİSİ - ÜSKÜDAR

15 Temmuz Derneği ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ezilen Araç ve “O AN” Fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Üsküdar halkı katılıyor.

Program, 13 Temmuz Perşembe günü saat 16.30'da Üsküdar Meydanı'nda olacak. 

EZİLEN ARAÇ VE “O AN” FOTOĞRAF SERGİSİ İLE “252” TİYATRO OYUNU- BAĞCILAR

15 Temmuz Derneği ve Bağcılar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ezilen Araç ve “O AN” Fotoğraf Sergisi ile “252” tiyatro oyunu gösterisinin açılış törenine Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Bağcılar halkı katılıyor.

Program 13 Temmuz Perşembe günü Bağcılar Meydanı'nda saat 19.00'da başlayacak. 

"252" tiyatro oyunu gösterimi ise aynı gün Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde, saat 20.00'de olacak.

EZİLEN ARAÇ VE “O AN” FOTOĞRAF SERGİSİ İLE “252” TİYATRO OYUNU- BURSA

15 Temmuz Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ezilen Araç ve “O AN” Fotoğraf Sergisi ile “252” tiyatro oyunu gösterisinin açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 15 Temmuz Derneği Danışma Kurulu Üyesi Alinur Aktaş, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Bursa halkı katılıyor.

 

15 Temmuz gecesi sabaha kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralı taşırken darbeci hainler tarafından motorsikletinin üzerinde vurularak gazi olan Bilal Yıldırım da Bursa’daki açılışta yer alıyor.

Program 14 Temmuz Cuma günü Merinos Kültür Parkı'nda saat 20.00'de başlayacak. 

EZİLEN ARAÇ VE “O AN” FOTOĞRAF SERGİSİ - ZEYTİNBURNU

15 Temmuz Derneği ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ezilen Araç ve “O AN” Fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Zeytinburnu halkı katılıyor.

Zeytinburnu’nda sergilenen ve 15 Temmuz gecesi darbeci hainler tarafından kurşunlanan motorsikletin sahibi Şehit Yılmaz Ercan’ın babası Melih Ercan da serginin açılışında yer alıyor.

Sergi, 15 Temmuz Cumartesi günü Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda saat 20.00'de ziyaret olacak. 

“252” TİYATRO OYUNU GÖSTERİMİ - ESENLER

15 Temmuz Derneği ve Esenler Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gösterilen “252” tiyatro oyunu Esenler’de sahneleniyor. Oyunun gösterimine Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve Esenler halkı katılıyor.

Gösterim, 15 Temmuz Cumartesi günü Esenler Dörtyol Meydanı'nda saat 20.00'de yapılacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER