Teknoloji

Nissan'dan beklenmedik elektrikli hamlesi! Geri çekiliyor

Nissan bazı elektrikli otomobil modellerini erteledi. ABD pazarına sunulacak sedanlar yerine SUV'lere odaklanacak.

Nissan'dan beklenmedik elektrikli hamlesi! Geri çekiliyor
26-05-2024 09:13

Otomotiv ÖZETİ| şirketleri elektrikli modellere ağırlık verirken, büyük pazarlarda yeni stratejiler belirliyor. Bu kapsamda Nissan da ABD'de elektrikli araç portföyünü genişletmek ve yerel üretim yapmak istiyor. Ancak şirket, ABD'de üretilecek iki elektrikli sedanın planlarını durdurdu.

Nissan ABD'de üreteceği elektrikli otomobilleri erteledi

Nissan, ABD'deki fabrikalarını dönüştürerek elektrikli otomobillere yatırım yapacağını açıklamıştı. Hatta bu kapsamda yıl içerisinde iki elektrikli modelin tanıtılacağı ve ABD'de üretileceği belirtilmişti. Ancak şirketin planları değişti ve elektrikli otomobiller geri çekildi.

Bu kapsamda Nissan, 2026 yılına kadar crossover SUV segmentinden beş yeni elektrikli model tanıtmaya odaklanacak. Sedanlar, Nissan'ın uzun vadeli üretim planlamasında yer almaya devam edecek. Ancak şirket mevcut talep eğilimleri göz önüne alarak SUV'lerin pazara daha hızlı adapte olabileceğine inanıyor.

WhatsApp, bir arayüz güncellemesi daha alıyor

WhatsApp, bir arayüz güncellemesi daha alıyor

WhatsApp medya görüntüleyicisi, tepkilere odaklanan yeni bir arayüze kavuşuyor. Gelin detaylarına birlikte göz atalım!

Otomobil üreticileri son zamanlarda beklenenden daha az elektrikli otomobil satıyor. Nissan da bu zayıf pazarın halkasından birini oluşturuyor. ABD'de son yıllarda sedan yerine crossover SUV ve kamyonetleri daha fazla tercih edildiği belirtildi.

Nissan ilk olarak Mart ayında iddialı elektrifikasyon hedeflerini ortaya koydu. 2026 yılına kadar ABD'de yedi elektrikli araç üreteceğini açıkladı. Ancak kaynaklar, şirketin ilk yeni nesil elektrikli araçlarını ülkede üretme planlarını durdurduğunu bildirdi.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda dört yeni enerji aracı (NEV) konseptini tanıtarak Çin’deki elektrikli araç pazarına olan iddiasını da ortaya koydu. Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER