Teknoloji

Microsoft'tan Windows 10 için son çağrı!

Windows 10 için destek süresi sonlanıyor. Microsoft, kullanıcıların yakında Windows 10 güncellemesi almayacağını söyledi.

Microsoft'tan Windows 10 için son çağrı!
25-05-2024 07:08

Microsoft, ÖZETİ| kullanıcıları Windows 11 çağırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Windows 10 desteğinin çok yakında biteceğine dikkat çeken bir sayfa hazırladı. Şirket, işletim sisteminin güncellenmeyeceğini söyleyerek daha net uyarılarda bulunuyor.

Windows 10 için destek süresi sonlanıyor

Microsoft'un ana sayfasında artık Windows 7, 8.1 ve 10 için üç ana sekme bulunuyor. Bu sekmelerde işletim sistemlerinin desteğinin ne zaman kesileceği ve diğer ayrıntılar yer alıyor. Windows 7 ve 8.1 halihazırda güncelleme almıyor. Windows 10 ise 14 Ekim 2025'ten itibaren desteklenmeyecek.

windows 11 kilit ekranı windows 10

Bu tarih, işletim sisteminin güvenlik güncellemeleri ve teknik yardımı için son gün olacağı anlamına geliyor. Windows 10 bilgisayarlarda çalışmaya devam edecek, ancak yeni özellikler ve güvenlik paketlerinin sunulmayacağını hatırlatalım.

Apple, iPhone’da silinen fotoğrafların neden geri geldiğini açıkladı

Apple, iPhone’da silinen fotoğrafların neden geri geldiğini açıkladı

iPhone 'ların güncellemeden sonra silinen fotoğrafları geri getirmesi hakkında Apple'dan açıklama geldi ve gizem çözüldü.

Microsoft, destek sonrası güvenlik endişelerini gidermek için cihazların Windows 11'e yükseltilmesini tavsiye ediyor. Bu kapsamda kullanıcılara verilerini ve hesaplarını Windows 10'dan yeni işletim sistemine nasıl taşınacağını detaylı şekilde anlatıyor.

Öte yandan işletmeler için desteğin devam edeceğini belirtelim. Şirketlere ücretli abonelik satarak güvenlik güncellemesi sağlayan Microsoft, işletme bilgisayarlarının da Windows 11'e geçmesini tavsiye ediyor.

Sokakta win 11 dizüstü bilgisayar laptop sokak güncelleme

Yine de bazı kullanıcıların Windows 10'da kalacağını kabul eden Microsoft, herhangi bir sorun olmaması için dosyaların OneDrive'a yedeklenmesini öneriyor. Uygulamaların da yakın zamanda Windows 10 için desteği bırakması mümkün görünüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER