Teknoloji

Meta Kaç Para Kazandığını Açıkladı [Güncel] - Webtekno

Meta, yılın son çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı. Şirket, gelirlerini ve kârlılığını artırdı. Mark Zuckerberg ve ekibinin yüzü gülüyor.

Meta Kaç Para Kazandığını Açıkladı [Güncel] - Webtekno
02-02-2024 11:13

Sosyal ÖZETİ| medya dünyasının en büyük isimlerinden Meta, gerçekleştirdiği bir etkinlikte 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Meta'nın yaptığı açıklamalar, başta Mark Zuckerberg olmak üzere ekipte yüzlerin güldüğünü gözler önüne seriyor. Zira şirket hem gelirlerini hem de kârlılığını artırdı

Meta'nın açıklamasına göre son çeyrekte 40,1 milyar dolar kazanıldı. Bu rakam, yıllık bazda yüzde 25'lik büyüme anlamına geliyor. Kazanılan paranın 14 milyar dolarlık bölümü kâr olarak kasada kaldı. Meta'nın kârlılığı, yıllık bazda yüzde 201 artış gösterdi. Yılın tamamı için konuşacak olursak; Meta, 2023'ün tamamında 134 milyar dolar para kazanıp, gelirlerini yüzde 16 artırmış oldu. Yıl boyunca 39 milyar dolar kâr eden firma, kârlılığını yüzde 69 artırdı.

Facebook kullanıcı sayısında artış sürüyor

Meta

Yapılan açıklamalarda, Facebook'un büyümeye devam ettiği bilgisi verildi. Buna göre; aylık Facebook kullanıcı sayısı 3 milyar oldu. Günlükte ise bu rakam 2 milyar civarında. Şirket, sahip olduğu WhatsApp ve Instagram gibi platformlar içinse kullanıcı sayısına ilişkin bir şey söylemedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER