Politika

Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti

CHP’li Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğunu ele geçirir geçirmez başkente hizmet üretmek yerine, cami motifli logoyu değiştirmek için harekete geçti.

Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
30-04-2024 16:47

Ankara ÖZETİ| Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda yoğun başvuru geldiği öne sürülerek, konunun belediye meclisine taşınacağı kaydedildi. ABB Meclisinde amblem değişimi için CHP grubunun üçte iki oranındaki çoğunluğu sağlayamadığı ifade edilen açıklamada, diğer siyasi parti gruplarına yeni logo belirlenmesi yönünde bir yarışma teklifinde bulunulacağı ifade edildi

MİNARELER Mİ RAHATSIZ ETTİ

ABB’nin logosundaki cami figüründen rahatsız olduğu bilinen CHP zihniyetinin bu girişimine AK Parti’den sert tepki geldi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Ankaralıların parasını çöpe atmayacağız, amblem değişikliğine izin vermeyeceğiz. Kent uzlaşısı yaptığınız ortaklarınız ay ve yıldızdan rahatsız mı oldu? Sizi minareler mi rahatsız etti?” dedi.

AK Parti’li Özcan, “Ankaralının acil ihtiyacı olan hizmet beklentisi amblem değişikliği mi? Ankara’yı dünya başkenti yaptınız da sıra ambleme mi geldi?” ifadelerini kullandı.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Özcan, şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır kullanılan ambleminden duyduğunuz rahatsızlığın gerekçesi nedir? Başkentimizin çözülmeyen sorunları ortada dururken neden böyle bir gündemle halkı ve kamuoyunu meşgul ediyorsunuz? Sayın Yavaş’a soruyoruz, amblem değişikliği de yeni bir israf kapısı değil mi, suni bir gündem değil mi, üstelik milli ve manevi değerlerimizle örtüşerek hazırlanan bu amblemle olan problemi bilmek hakkımız değil mi? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amblem değişikliğine izin vermeyeceğiz!”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER