Politika

Mahmut Tanal’I KESK bile yalanladı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın Siverek İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan memurlarla ilgili açıklamasını KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen bile tepki gösterdi.

Mahmut Tanal’I KESK bile yalanladı
24-05-2024 22:48

Tanal ÖZETİ| Şanlıurfa Siverek hayvan pazarında yaptığı açıklamada”İlçe Tarım’ın, hayvan küpesini belirli kişilere sattığı, vatandaşın ise hayvan küpesine ancak karaborsayla ulaşabildiği iddia ediliyor.”iddiasında bulundu.

KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen tarafından yapılan açıklamada Tanal’ın açıklamalarına dikkat çekilerek “ Yapılan açıklama ile Siverek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları töhmet altında bırakılmış, hayvan küpelemelerinde kayırmacılık yaptıkları, küpelerin karaborsayla satıldığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarının da buna çanak tuttuğunu belirtilmiştir.Bu suçlamaları asla kabul etmiyoruz” denildi.

'İSPATLAMAYA DAVET EDİYORUZ'

KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen tarafından yapılan açıklamada “Sayın milletvekilini bu iddialarını ispatlamaya davet ediyoruz. Kaldı ki bu iddialar kamusal suç oluşturmaktadır. Elinde belge, bilgi, kamera kaydı ne varsa bunları acilen Cumhuriyet Savcılığına teslim etmeye davet ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev yapmakta olan kamu emekçileri kimsenin keyfine göre azarlayabileceği, iftira atabileceği insanlar değildir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Veteriner Sağlık Çalışanlarına atılan bu suçlamaları ve iftiraları sayın milletvekilinin tekzip etmesini istiyoruz. Özellikle Kamu çalışanlarına ilişkin olarak sarfettiği ifadelerin yanlışlıkla söylendiği ya da yanlış bilgilendirildiğini kamuoyuyla paylaşmak zorundadır.Buradan uyarıyoruz; gerçekliği olmayan kamu emekçilerini töhmet altında bırakan bu açıklamalar görevimizi yerine getirirken maruz kaldığımız şiddeti de doğuran ve meşrulaştıran bir anlayıştır.“denildi


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER