Ekonomi

Koç Holding’ten Yapı Kredi Bankası’nın satış iddialarına ilişkin açıklama

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'de sahip olduğu payların satışına yönelik ön görüşmelerin devam ettiğini, kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığını bildirdi.

Koç Holding’ten Yapı Kredi Bankası’nın satış iddialarına ilişkin açıklama
21-05-2024 12:48

Koç ÖZETİ| Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığı Yapı ve Kredi Bankası AŞ'de (#YKBNK) sahip olduğu payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıktığı belirtildi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır." denildi.

Reuters, kaynaklara dayandırdığı haberinde, First Abu Dhabi Bank'ın (FAB), Yapı Kredi'deki %61,2 hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmelerini sürdürdüğünü yazdı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan habere göre, Koç Holding'in Yapı Kredi'deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar istediği ve FAB'ın yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiği belirtildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER