Gündem

Kışa döndük! İstanbul dahil 29 il için Meteoroloji'den uyarı!

Son dakika haber! Nisan ayının genelinde etkili olan bahar havası Mayıs ayı ile birlikte yerini soğuk ve yağmurlu havaya bıraktı. Cumartesi günü yağışlar ülke genelinde görülecek, batı bölgelerde kuvvetli poyrazla beraber sıcaklık düşüyor.

Kışa döndük! İstanbul dahil 29 il için Meteoroloji'den uyarı!
11-05-2024 09:03

Son ÖZETİ| dakika haber....İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul ve Bursa'da yağmur sağanak şeklinde ve uzun süreli yağacak. Poyraz kuvvetli esmeye devam ediyor, İstanbul'da sıcaklık 14 dereceye geriledi, Başkent'te de yağmur geçişleri var, İzmir'de cumartesi yağış hafif, rüzgar ise yine şiddetli, Antalya'da yağmur öğleden sonra hafifleyecek. Ankara 18, İzmir 19, Bursa 16, Antalya 24 derece.

29 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için 29 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodlu uyarılan iller şöyle:

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Adana, Kayseri, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Van ve Hakkari

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara'da cumartesi yağmurlu bir gün. Yağış özellikle Balıkesir-Sakarya arasında gök gürültülü ve zaman zaman şiddetli olacak. Poyraz bölge genelinde çok kuvvetli ve soğuk esiyor, Hissedilen sıcaklık 12-13 derecelerede.

İç Anadolu'da sağanakların etkisinde kalacak. Eskişehir çevresinde hava serin. Kayseri civarında ise bir gün daha kuvvetli lodos var. Pazardan itibaren sıcaklık bölge genelinde düşüyor. Eskişehir 16, Konya 20, Kayseri 22 derece.

Ege'de yağış erken saatlerde ve daha çok iç kesimlerde. Pazar çoğu şehirde yağmur ara verecek. Rüzgar kuzeyden sert ve soğuk esiyor. Denizli 19, Manisa 17, Kütahya 15, Muğla 18 derece.

Akdeniz'de bölge genelinde sağanak geçişleri görülecek, pazar yağış daha şiddetli. Çöl tozu yoğunluğu adana civarında yine fazla. Adana 29, Mersin ve Kahrmaanmaraş 26, Isparta 20 derece.

Karadeniz'de cumartesi özellikle Bolu-Kastamonu-Samsun arasında sağanak yağmur zaman zaman kuvvetli olacağından günlük hayatı olumsuz etkileyebilir.  Bolu ve Zonguldak 16, Trabzon 20 derece.

Doğu Anadolu'da Malatya-Erzurum-Kars boyunca şiddetli sağanak sel ve su baskınlarına neden olabilir, tedbirli olunmalı, Güneydoğu'da çöl tozu yoğunluğu arttı, hafif yağmur geçişleri çamur olarak düşecek. Gaziantep 25, Diyarbakır 24, Erzurum 15, Malatya 23 derece.

11 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ HAVA  DURUMU NASIL OLACAK?

12 PAZAR GÜNÜ HAVA  DURUMU NASIL OLACAK?

13 PAZARTESİ GÜNÜ HAVA  DURUMU NASIL OLACAK?

 

 

 

 

 

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER