Teknoloji

Kiralık elektrikli araçlar zarara uğrattı! Yok pahasına satılıyor

Hertz kiralık elektrikli araçların beklediği kadar sağlam bir yatırım olmadığını öğrendi. Şimdi ise elindeki araçları hızla satmaya çalışıyor.

Kiralık elektrikli araçlar zarara uğrattı! Yok pahasına satılıyor
02-05-2024 08:03

Elektrikli ÖZETİ| bir araba satın almayı düşünüyorsanız, Hertz'in son hamlesi tam da sizin için olabilir. Araç kiralama devi Hertz, filosundaki kiralık elektrikli araçları ciddi bir değer kaybı yaşaması sonucu satışa çıkarmaya karar verdi. Başlangıçta 20 bin araç satmayı planlarken, bu sayı yaşanan ekstra değer kaybıyla 30 bin'e çıktı.

Hertz'in kiralık elektrikli araçlarındaki değer kaybı şirketi zarara uğrattı

Pandemi sonrası dönemde, araç kiralama sektöründe bir yenilik yapmak amacıyla 100 bin Tesla satın alarak büyük bir adım atan Hertz, elektrikli araçların beklediği kadar sağlam bir yatırım olmadığını acı bir şekilde öğrendi.

Elektrikli araçların yüksek bakım maliyetleri ve beklenenden daha hızlı değer kaybetmeleri, şirketin bu araçları beklenenden erken ve zararına satma kararı almasına neden oldu. İçten yanmalı motorlu araçlarda uyguladıkları ve başarılı oldukları iş modelini elektrikli araçlarda da uygulamak istemişlerdi.

Çinliler abarttı! 13 bin 800 dolarlık lüks elektrikli otomobil

Çinliler abarttı! 13 bin 800 dolarlık lüks elektrikli otomobil

Çinli marka Wuling, lüks elektrikli otomobil dünyasında uygun fiyatlı Starlight EV ile karşımıza çıktı. İşte özellikleri...

Yani, belirli bir kilometreye ulaşan araçları satarak gelir elde etmek. Fakat, elektrikli araçlar için bu model umdukları gibi işlemedi. Elektrikli araçların sahip olduğu şarj altyapısıyla ilgili yaşanan sorunlar ve tüketicilerin bu alanda yaşadığı memnuniyetsizlikler de Hertz'in zorluklarını artırdı.

Elektrikli araçlar için ek vergi getirildi!

Tüm bu faktörler, şirketin 2023'ün ilk çeyreğinde 392 milyon dolar zarar etmesine ve gelirlerinde sadece yüzde 2'lik bir artış göstermesine rağmen, mali açıdan sıkıntıya düşmesine yol açtı. Bu durum, Hertz'i daha fazla kiralık elektrikli araç satmaya itti. Şimdi ise 30 bin elektrikli araç satışı, şirketin bu alandaki deneyimlerinin vahim sonucunu ortaya çıkardı.

Bu satışlar, hem Hertz için bir kayıp hem de kullanılmış elektrikli araç arayanlar için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Bu durum, elektrikli araç pazarındaki dinamiklerin nasıl hızla değişebileceğinin ve değer kaybının ne denli büyük sonuçlara yol açacağının bir örneği oldu. Sizce elektrikli araçlar neden bu kadar hızlı değer kaybediyor? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

hertz
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER