Teknoloji

Kablosuz Kulaklıklardan Gelen Radyasyonlar Zararlı mı?

Şimdinin telefonları, tabletleri, bilgisayarları ve kulaklıklarını göz önüne aldığımızda, kablosuz bir dünyada yaşadığımızı söyleyebiliriz. Özellikle birbirine dolaşan kabloların büyük oranda tarihin tozlu raflarına kaldırıldığı düşünüldüğünde, kablosuz kulakl?

Kablosuz Kulaklıklardan Gelen Radyasyonlar Zararlı mı?
29-03-2024 08:52

Güncel ÖZETİ| teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmaya yönelik olduğuna herhangi bir şüphe yok ancak söz konusu sağlığımız olduğunda işler biraz karışıyor. Vücudumuzu etkisi altına alan radyasyon ise en büyük endişe kaynaklarından.

Peki Bluetooth ile çalışan kablosuz kulaklıkların yaydığı radyasyonlar, bize gerçekten zarar veriyor mu?

Öncelikle Bluetooth teknolojisine değinelim.

Bluetooth

Cihazları genellikle kablolara ihtiyaç duymadan birbirine bağlayan Bluetooth teknolojisi, multimedya görüntüleme ve dinlemede adeta bir devrimdir. Bu sistem, belirli bir mesafedeki cihazları bağlamak için kısa menzilli ve 2,4 GHz aralığındaki radyo dalgalarını kullanır.

Cihazlar arasında kısa mesafeli veri aktarımına olanak tanır ve kullanıcılara, ses dosyaları gibi verileri herhangi bir ekipmanı fiziksel olarak kurmaya gerek kalmadan anında aktarma olanağı sağlar.

Çok sayıda modern kulaklık modelinde standart bir özellik hâline gelen Bluetooth teknolojisi, yaşamı büyük oranda kolaylaştırsa da bazı endişelere gebedir.