Politika

İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi

İBB Başkanı İmamoğlu, CHP’nin önemli isimleriyle İstanbul'da bir araya gelecek. Genel merkeze davetiye gönderilmezken, İmamoğlu'nun bu organizasyonu Özgür Özel'e karşı yaptığı vurgulanıyor.

İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi
18-05-2024 19:07

İstanbul ÖZETİ| Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin A takımı ve İstanbul milletvekillerini 22 Mayıs'ta şehrin yeni belediye başkanlarıyla bir araya getirecek. Son zamanlarda ön plana çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in davet edilmediği organizasyon, İBB Başkanının genel merkeze mesajı olarak yorumlandı.

22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek toplantının gündemi yerel seçim değerlendirmesi ve gelecek döneme ilişkin projeler. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, CHP içinde dikkat çeken söz konusu toplantı davet ve davetlileri ile beraber senaryoları da beraberinde getirdi. 

İmamoğlu'nun bu organizasyonu son dönemlerde ön plana çıkan Özel'e karşı yapılmış atak olarak yankılandı. Öğrenilenlere göre; CHP liderinin davet edilmediği organizasyona 60 kişilik Parti Meclisi (PM), 22 kişilik Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK), tüm üyeleriyle İstanbul milletvekilleri davet edildi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN ÖNE ÇIKMASINA CEVAP MI?

İmamoğlu tarafından davetlilere davetiye gönderilirken, ilgili kişilerin sekreteryasına da bilgi verildi. Ayrıca İmamoğlu'nun buna benzer bir etkinliği Kemal Kılıçdaroğlu zamanında da yaptığı kaydedildi. Kurultay sonrası CHP’de eş genel başkan gibi davranan İmamoğlu, İstanbul vekilleri, PM üyelerini yeni belediye başkanlarıyla tanıştıracak.

TBB KULİSİ DE YAPACAK

İmamoğlu'nun bu tanıştırmada hedefinin yönetim ile belediye başkanları arasındaki diyaloğu artırmak olduğu aktarılıyor. İmamoğlu'nun bu doğrultuda hedefinin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimi olduğu belirtildi. 

İmamoğlu vekillerle görüşerek kamuoyu oluşturmak istiyor.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER