Teknoloji

iOS 17.5.1 çıktı! Kullanıcıları delirten sorun nihayet çözüldü

iOS 17.5.1 güncellemesi yayınlandı. Apple, galeride silinen fotoğrafların görünmesine yol açan hatayı düzeltti.

iOS 17.5.1 çıktı! Kullanıcıları delirten sorun nihayet çözüldü
21-05-2024 10:47

Apple, ÖZETİ| geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 17.5 ile işletim sisteminde büyük değişikler sağladı. App Store politikalarını değiştiren bu sürümün ardından iOS 17.5.1 / iPadOS 17.5.1 çıktı. Herhangi bir özellik getirmeyen bu güncelleme, telefondan silinen fotoğrafların galeride görünmesine yol açan bir hatayı düzeltiyor.

iOS 17.5.1, silinen fotoğrafları geri getiren hatayı düzeltiyor

Apple, iOS ve iPadOS'te silinen fotoğrafların cihazda yeniden görünmesine neden olan hatayı gidermek için harekete geçti. Şirket, iOS 17.5.1 ve iPadOS 17.5.1 güncellemesini kullanıma sunarak bu hatayı düzelttiğini açıkladı.

Geçtiğimiz haftadan bu yana birçok kullanıcı, yıllar önce silinen fotoğrafların iPhone ve iPad'de yeniden ortaya çıktığını bildirdi. Reddit'te yapılan bir paylaşım, 2010 yılına ait fotoğrafların iCloud arşivinde yeniden göründüğünü belirterek hatayı detaylandırdı.

Apple'dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı

Apple'dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı

iOS 17.5 kararlı sürümü nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Apple tarafından paylaşılan güncelleme, App Store kilidini kırıyor.

Bu hata ise Apple'ın yedekleme politikası hakkında bazı soruları gündeme getirdi. Hassas fotoğrafların kalıcı olarak kaldırıldığını düşünen Apple kullanıcılarında gizlilik endişelerine yol açtı. Apple tarafından yayınlanan sürümü notu ise sorunu Fotoğraflar veritabanındaki bir veri sorununa bağladı.

iOS 17.5.1 için paylaşılan açıklamada, “Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri sağlar ve veri tabanı bozulması yaşayan fotoğrafların silinmiş olsalar bile Fotoğraflar kütüphanesinde yeniden görünebildiği nadir bir sorunu giderir” ifadeleri kullanıldı.

1. Adım: İlk olarak iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.2. Adım: Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giriş yapın.3. Adım: Yeni güncellemeyi indirin.4. Adım: Güncelleme indikten sonra kurulumu başlatabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER