Teknoloji

İki Burnunuz Olduğunu Biliyor muydunuz?

Burnunuzun aslında iki tane olduğunu ve bu iki burnun sırayla çalıştığını biliyor muydunuz? İşte vücudumuzun bu şaşırtıcı özelliği hakkında tüm detaylar.

İki Burnunuz Olduğunu Biliyor muydunuz?
22-05-2024 19:03

Burnumuzun ÖZETİ| birden fazla işlevi olduğunu hepimiz biliriz ancak iç yapısının ve çalışma sisteminin bu kadar ilginç olabileceğini çoğumuz tahmin edemezdik.

Evet, aslında iki tane burnumuz var ve bu iki burun, sırayla çalışarak bize nefes almamızda yardımcı oluyor.

Cardiff Üniversitesi'nden Ronald Eccles, burnumuzun aslında iki ayrı organ olduğunu söylüyor.

Hassas Görüntü #blur-img{ filter: blur(100px); -webkit-filter: blur(100px); cursor:pointer; -webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none; -moz-user-select: none; -o-user-select: none; user-select: none; } /* Position text in the middle of the page/image */ .blur-bg-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: bold; position: absolute; top: 50%; left: 50%; transform: translate(-50%, -50%); z-index: 2; width: 80%; padding: 20px !important; text-align: center; cursor:pointer; }

Her bir burun deliği, kendi ayrı burun boşluğuna açılır ve bu boşluklar doğrudan birbirine bağlı değildir.

Burnun iç yapısı, venöz erektil doku ile kaplıdır. Doku; kanla dolarak şişebilir, enfeksiyon veya alerji durumlarında şişlik artarak burun pasajlarını tamamen tıkayabilir.

Peki neden iki burnumuz var?