Ekonomi

Hürriyet’ten Ziraat Bankası’na dev gayrimenkul satışı

Hürriyet, İzmir, Antalya ve Trabzon'da bulunan bazı gayrimenkulleri Ziraat Bankası'na 1 milyar 287,9 milyon TL bedelle sattı.

Hürriyet’ten Ziraat Bankası’na dev gayrimenkul satışı
23-05-2024 12:22

Hürriyet ÖZETİ| Gazetecilik, atıl durumdaki bazı gayrimenkullerini ve Trabzon baskı tesisi binası ve arsasını Ziraat Bankası'na sattı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada 1,29 milyar TL'ye İzmir'in Gaziemir ilçesindeki iki bloktan oluşan matbaa binasının, İzmir'in Konak ilçesindeki zemin katı dahil yedişer katlı iki adet kargir işyerinin, Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki tek katlı bina ve arsasının, Trabzon'un Arsin ilçesindeki fabrika niteliğindeki gayrimenkulün satışının gerçekleştiği bildirildi.

Satışa konu olan gayrimenkullerin toplam yüzölçümünün 64 bin 163 metrekare olduğu ifade edildi. Böylelikle satışın ortalama olarak metrekare başına 20 bin 105 TL olduğu görüldü.

Hürriyet Gazetecilik’ten yapılan açıklamada satış amacının net işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması olduğunu belirtti.

İlgili satışın ödemesinin peşin olduğu ifade edildi. Şirket satıştan 83,4 milyon TL'lik zarar oluştuğunu duyurdu.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulutarafından, Şirketimiz portföyünde yer alan İzmir İli, Gaziemir İlçesi,Atıfbey Mah., 11408 Ada ve 1 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, İzmir İli, Konakİlçesi, Umurbey Mah., 1447 Ada ve 10 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, Antalyaİli, Muratpaşa İlçesi, Yenigöl Mah.,12558 Ada ve 4 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, Trabzon İli, Arsin İlçesi,Nuroğlu Mah., 1149 Ada ve 12 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, TürkiyeCumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi'ne toplam 1.287.922.000,00 TL (BirmilyarikiyüzseksenyedimilyondokuzyüzyirmiikibinTürkLirası)bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devirişlemi 22.05.2024 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER