Gündem

Hakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Erdoğan tarihi bir barış çıkacağına inanıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Beyrut'ta Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib ile kritik bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Fidan konuşmasında "Savaşın başta Lübnan, Mısır ve Ürdün olmak üzere bölge ülkelerinin istikrarsızlaşmasına yol a?

Hakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Erdoğan tarihi bir barış çıkacağına inanıyor.
17-10-2023 13:47
Dışişleri ÖZETİ| Bakanı Hakan Fidan, Beyrut'ta Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib ile kritik bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Fidan konuşmasında "Savaşın başta Lübnan, Mısır ve Ürdün olmak üzere bölge ülkelerinin istikrarsızlaşmasına yol açacak şekilde gelişmesini engellemek için elimizden geleni yapıyoruz" cümlelerine yer verdi.Abone ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’da yaptığı açıklamada, “Gazze’de insani tardım için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi. Öte yandan Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış için büyük çaba sarf ettiğini bildirdi ve tarihi bir barış çıkacağına inandığını söyledi. İki devletli çözüm için ciddi bir adım atmanın zamanının geldiğini kalın harflerle çizen ve Siyonist İsrail’i sert dille eleştiren Bakan Fidan, “Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. Evine el koyuyorsunuz, dışarı atıyorsunuz, birini getirip oraya koyuyorsunuz, 'yerleşimci' diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır” mesajını verdi.
Öte yandan Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış için büyük çaba sarf ettiğini bildirdi ve tarihi bir barış çıkacağına inandığını söyledi.

Bakan Fidan "(İsrail-Filistin) Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir. Cumhurbaşkanımız tarihi bir barışın mümkün olduğuna inanıyor" ifadelerine yer verdi.

Önceliğimiz Gazze'de dramın, savaşın durdurulması kuşatmanın sona ermesi ve sivil halkın etkilenmemesi için alınacak tedbirler.

Hem bölge hem de uluslararası kuruluşlarla temas halindeyiz

Gazze'deki nüfusa insani yardımların ulaştırılması için hem bölge hem de uluslararası kuruluşlarla temas halindeyiz.

Gazze'deki savaşın diğer ülkelere etkisinin azaltılması ve diğer ülkelere yayılmaması için çaba gösteriyoruz.

Bu çatışmanın aslında daha büyük bir savaşlar serisinin kapısını açması için değil daha büyük barışın kapısını aralaması için çaba gösteriyoruz.

1967 sınırlarına dayalı, iki devletli, Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devleti konusunda artık uluslararası toplumun, ciddi adım atma zamanı gelmiştir.

Biz yeni yöntemleri tartışmak istiyoruz

Türkiye olarak belli gerçekleri ifade etmekten geri durmuyoruz. Bunlardan biri bugüne kadar uygulanan yöntemlerin yanlışlığı. Bununla ilgili görüşmeleri belli taraflarla yapıyoruz.

Eski yöntemlerle yeni ve kalıcı bir çözümün ortaya çıkmayacağı aşikar. Biz yeni yöntemleri tartışmak istiyoruz.

Yarın Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dışişleri bakanları toplantısına katılacağım. Cumartesi de Kahire'de liderler bir araya gelecek.

Bu yöntem ne İsrail'e ne Filistin'e barış getirir

Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz, evine el koyuyorsunuz, yıkıyorsunuz ve başkasını yerleştiriyoruz. Buna da yerleşimci diye bir terim buluyorsunuz. Bunun adı yerleşimcilik değil hırsızlıktır. Bu yöntem ne İsrail'e ne Filistin'e barış getirir. Artık bu yalanlara kılıflar bulunmasından vazgeçilmesi lazım.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER