Ekonomi

Gram Altın İçin Yıl Sonu Tahmini: Uzman isim rekor bir rakam verdi!

Ekonomi - Altında yükseliş devam ediyor. Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz altında yıl sonu zirve tahminini Haber7’ye açıkladı. Kaçmaz, ons altında 2,700 gram için ise 3,000 TL seviyelerinde beklentide olduklarını söyledi.

Gram Altın İçin Yıl Sonu Tahmini: Uzman isim rekor bir rakam verdi!
17-05-2024 14:08

Haber7 

TCMB, ÖZETİ| "Piyasa Beklenti Anketi" sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,16 iken, bu anket döneminde yüzde 43,64 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 35,17 iken, bu anket döneminde yüzde 33,21 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 22,05 ve yüzde 21,33 olarak gerçekleşti.

Altın fiyatları ise ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilerinin şahin söylemlerinin ardından piyasaların faiz rotasını yeniden belirlemesiyle yönünü yukarıya çevirdi. Altın, piyasaların son haftalarda faiz indirimlerine ilişkin tahminlerini artırmasıyla art arda ikinci haftalık yükselişine doğru ilerliyor.

Türk varlıklarına yabancı ilgisi ise zirveye çıktı. Yabancı yatırımcılar, 10 Mayıs haftasında Türk tahvillerinden 2,83 milyar dolarla tarihi ikinci en yüksek alımı gerçekleştirdi. Son iki haftada ise yabancıların hisse senedi ve DİBS net alımları toplam 4 milyar dolara dayandı.

Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz piyasalarda gündemin öne çıkan başlıklarını Haber7’ye değerlendirdi.