Ekonomi

Gençler fikir maratonunda dijitalleşme için yarıştı

Ekonomi - Medeniyet Teknopark Insurtech Ideathon'da sigorta sektöründe karşılaşılan sorunlara teknolojik çözümler geliştirmeyi hedefleyen yarışma düzenledi. 200 Bin TL ödülün dağıtıldığı yarışmada Bordo Takım Sigorta 360 Fikri ile ödülü aldı

Gençler fikir maratonunda dijitalleşme için yarıştı
12-05-2024 13:52

Medeniyet ÖZETİ| Üniversitesi ev sahipliğinde; Medeniyet Teknopark ve Aveon Global birlikteliğinde Insurtech Ideathon fikir maratonu düzenlendi. Etkinliğe Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Nuriye Akbay, Aveon Global Sigorta IT & Dijital Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Melek Yılmaz ile birlikte çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sektör paydaşı katılım gösterdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sigortacılık sektörünün teknolojik dönüşümüne ilişkin yapılan fikir yarışmasında Bordo Takım, Sigorta 360 fikri ile birinci olurken, Güvenli Gelecek projesi ile Bordo Mavi Takım ikinci, üçüncü ise Kişiselleştirilmiş Seyahat Sigortası fikri ile Yeşil Takım oldu. Toplam 200 Bin TL ödülün dağıtıldığı yarışmada birinciye 85 Bin, ikinciye 65 Bin, üçüncüye ise 50 Bin TL ödül verildi.

Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak yaptığı açıklamada, 2023 Küresel Girişimcilik Ekosistemi Raporu’na göre İstanbul’un gelişmekte olan ekosistemler endeksinde on altıncı sıraya yükseldiğini söyledi.

“722 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI”

Tak açıklamasına şöyle devam etti: “Startup Watch'ın raporuna göre, tohum, erken ve ileri VC aşamalarında toplamda 325 yatırım süreci tamamlandı ve Türk girişimlerine 722 milyon Amerikan Doları yatırım yapıldı. Ülkemiz, yatırım sayıları bakımından Avrupa'da beşinci, MENA bölgesinde ise birinci sırada. Tohum aşaması yatırımları açısından ise Avrupa'da dördüncüyüz.”

İstanbul’un girişimcilik ekosisteminde 'Oyun', 'Fintech', 'Yapay Zeka', 'Büyük Veri' ve 'Analitik' sektörleri, yetenek yoğunluğu, destek kaynakları ve startup faaliyetleriyle öne çıktığını ifade eden Ali Ramazan Tak, şunları söyledi:

“AVRUPA’DA EN İYİ İLK 10 EKOSİSTEM ARASINDA”

“İstanbul, erken aşama fonlama ve yatırımcı faaliyetleri açısından dünyadaki en iyi ilk 35 küresel ekosistem ve Avrupa'daki en iyi ilk 10 ekosistem arasında. Ayrıca, 'Nitelikli ve Uygun Yetenek' kategorisinde Avrupa'da en iyi 10 ekosistem arasında yer alıyor.”

Medeniyet Teknopark olarak ana görevimiz, üniversitelerle ve sanayi kuruluşlarıyla işbirliği içinde, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik çalışmalarını sürdürmek, bilgi ve teknoloji transferini sağlamak ve akademik, ekonomik ve sosyal yapıları bütünleştirmek.

Finansal sektörün, fintechlerin öncülüğünde sürekli bir dönüşüm ve yenilik süreci içinde olduğunu söyleyen Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, “Finansal teknoloji, başlangıçta sadece birkaç alanda kullanılırken, şimdi finansal hizmetlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir” dedi.

“SİGORTA SEKTÖRÜ BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM YAŞADI”

Sigorta sektörü, yapay zeka, blockchain, IoT ve veri analitiği gibi ileri teknolojilerle büyük bir dönüşüm yaşadığını aktaran Ali Ramazan Tak, “Bu teknolojiler, sigorta şirketlerinin daha akıllı risk değerlendirmesi yapmasına, müşteri deneyimini iyileştirmesine ve operasyonel verimliliği optimize etmesine olanak tanımaktadır. Sigortacılıkta dijital dönüşüm çağı içindeyiz. Pazarın büyüklüğünün yakın gelecekte 60 milyar dolara ulaşmasını bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Aveon Global Sigorta IT & Dijital Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Melek Yılmaz ise etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ESAS AMACIMIZ SEKTÖRÜMÜZE YENİ TEKNOLOJİLER KAZANDIRMAK”

“Bu İdeathon ile esas amacımız sigorta sektörü, teknopark ve akademik işbirliğini sağlayarak sektörümüze yeni teknolojiler kazandırabilmek. Aveon Global olarak teknolojiye yatırımlar yaparak Türkiye’deki fikirlerin ticarileşmesi gibi konularda girişimcilere destek oluyoruz


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER