Teknoloji

Geçmişe gidiyoruz! Google yeni özelliği erişime açtı

Google Haritalar yeni Mekansal AR özelliği kullanıma sunuldu. Gerçek dünyayı, geçmişe ve geleceğe yolculuk yaparak izlemek mümkün oluyor.

Geçmişe gidiyoruz! Google yeni özelliği erişime açtı
26-05-2024 22:53

Google, ÖZETÄ°| dijital haritalama hizmetlerine yeni bir boyut kazandırıyor. GeçmiÅŸte bulunan yerleri, yakından incelemek ve o havayı hissetmek artık mümkün. Google Haritalar, bazı kullanıcıların Mekansal Artırılmış Gerçeklik (AR) özelliklerine eriÅŸebileceÄŸini duyurdu. Peki bu özellik ne iÅŸe yarıyor? Ä°ÅŸte tüm detaylar…

Google Haritalar Mekansal AR teknolojisinde devrimsel özellik kullanıma sunuldu

Google I/O 2024'te tanıtılan bu yeni özellik, “Mekansal Artırılmış Gerçeklikolarak adlandırılıyor. Bu teknoloji sayesinde gerçek dünya, içinde dolaÅŸabileceÄŸiniz dijital bir hale gelecek. Artık geçmiÅŸe gitmek mümkün olacak. ÖrneÄŸin, Paris ve Singapur'da kullanıcılar 1900 Paris Dünya Fuarı'nı ve o dönemdeki Eyfel Kulesi'ni AR ile görebilecekler.

Kadın vr antik roma

Bu sadece tarihi eserlerle sınırlı değil; gelecekte restoranlar, mağazalar ve toplu taşıma ile ilgili gerçek zamanlı (o an gerçekleşiyor olan) bilgileri de görebileceğiz. Google'ın Mekansal AR teknolojisi, turizm ve eğitim alanında devrim yaratacak potansiyele sahip.

Trafik sıkışıklığı sona eriyor! Google Haritalar yeni özelliği duyurdu

Trafik sıkışıklığı sona eriyor! Google Haritalar yeni özelliği duyurdu

Google Haritalar, yeni özelliği trafik sıkışıklıklarını önlemeye yardımcı olacak renk kodlu hız önerileri sunuyor. Nasıl kullanılacak?

Turistler, tarihi yerleri ve doğa olaylarını AR ile canlı bir şekilde deneyimleyebilecek. Eğitimciler ise öğrencilere interaktif ders materyalleri sunabilecek. Bu özellik şu an için tarihi ve doğal yerlerle sınırlı olsa da, gelecekte kullanım alanları genişleyecek.

Ar kadın ayasofya

Örneğin, yol tarifleri sanal oklarla gösterilebilir veya çevredeki binalar hakkında bilgiler doğrudan ekrana yansıtılabilir. Google Haritalar, Mekansal Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle yeni özellikler getirerek kullanıcı deneyimini zenginleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikler, sadece kullanıcıların yaşamını kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda günlük yaşamda etkileşimi ve bilgiyi artıracak.

Google Haritalar Mekansal AR özelliklerini denemek için sabırsızlanıyoruz. Eğer özellik sizin için kullanıma sunulmamışsa, bir kaç gün içerisinde sunulacaktır. Gelecekte bu teknolojinin ne kadar yaygınlaşacağını ve hayatımızı nasıl değiştireceğini hep birlikte göreceğiz. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

artırılmış geçreklikgoogle haritalar
Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER