Politika

Erdoğan'dan son dakika yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu anayasa ile yola devam edemeyiz.' dedi. Erdoğan, 27 Mayıs darbesine ilişkin de, 'Menderes ve arkadaşlarının şahsında önce mahkum edilen sonra idam edilen bizatihi milletin özgür iradesidir' dedi.

Erdoğan'dan son dakika yeni anayasa mesajı
27-05-2024 13:32

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ: Adnan Menderes Kongre Merkezi, Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yassıada'da işkenceye maruz kalan devlet adamlarımız isimlerini milletimizin gönlüne şehit olarak yazdırdı. Üzerinden asırlarca da geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz'' dedi.

"UNUTMAYACAĞIZ VE AFFETMEYECEĞİZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kim ne derse desin Yassıada mahkemelerinde türlü baskılara işkenceye maruz kalan her 3 devlet adamımız isimlerini milletimizin gönlüne şehit olarak yazdırmışlardır. Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle hatırlayacaktır. 27 Mayıs 1960 milletin gönlünde derin yaralar açtı. Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Yassıada mahkemelerinde yaşanan hiçbir sahne ve alınan hiçbir karar tesadüf değildir.

"EN FAZLA DARBE GİRİŞİMİNE MARUZ KALAN HÜKÜMETİZ"

Menderes ve arkadaşlarının şahsına önce mahkum edilen, sonra idam edilen milletin özgür iradesidir. Anadolu ihtilalini içlerine sindiremeyenler 22 yıl boyunca milli iradeyi gasp etme girişimlerini sürdürdü. Türk siyasi tarihinin en fazla darbe girişimine maruz kalan hükümetiyiz

Yassıada mahkemelerinde alınan hiçbir karar tesadüf değildir. Burası özellikle seçilmiştir.

Türk siyaseti özgüvensizlik girdabından bir türlü kurtulamadı. 27 Mayıs'ın karanlık gölgesi iradenin peşini bir türlü bırakmadı.

Kanlı terör eylemleriyle devlet ve millet arasına nifak sokmak istediler. Son olarak 15 Temmuz ile bizi ve milletimizi hedef alacak kadar göz kararttılar.

Bu ülkede bulanık suda demokrasiyi avlama dönemleri geride kaldı. Siyaset mühendisliği yapıldığı günler sona erdi. Bu ülkede fezlekeler, iddianameler, tetikçiler ve terör örgütleri üzerinden siyaset mühendisliği yapıldığı günler sona ermiştir.

"MASUM İNSANLARIN ONURUYLA OYNADILAR"

Milli iradeye darbe hançerini bunun için vurdular. Siyasetçileri örselediler. Masum insanların onuruyla bunun için oynadılar. Menderes ve iki arkadaşını bunun için astılar. Yıllarca 27 Mayıs'ı Hürriyet ve anayasa bayramı olarak bunun için kutladılar.

Türkiye'nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesi, siyasete güveni zedeliyor. 

Demokrasimize ve milli iradeye kimsenin pusu kurmasına izin vermeyiz.