Teknoloji

En Uzun ve En Kısa Yaşayan Kedi Türleri Açıklandı

Birleşik Krallık’ta 8000 kedi üzerinde gerçekleştirilen dev bir araştırma, yaşam süresi en uzun ve en kısa olan kedi türlerini ortaya çıkardı.

En Uzun ve En Kısa Yaşayan Kedi Türleri Açıklandı
12-05-2024 18:38

Minik ÖZETİ| dostlarımız kedilerin ortalam yaşam süresi 12 ila 18 yıl aralarında değişebiliyor. Peki yaşam süreleri türlerine göre değişebiliyor mu? Hangi türdeki kediler daha uzun yaşıyor? Birleşik Krallık’ta yürütülen dev bir araştırma, bu soruların yanıtını bulmayı amaçladı.

Bilim insanları, 8 bin evcil kedi üzerinde çalışmalar gerçekleştirerek yaşam beklentisi en uzun olan kedi türlerini ortaya çıkardı. Çalışma bulguları, geçtiğimiz günlerde Feline Medicine and Surgery üzerinden yayımlandı.

Birman ve Burmese cinsindeki kediler daha uzun yaşıyor

Birman cinsindeki kediler en uzun yaşam süresine sahip. .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Çalışmada 2019 ve 2021 yılları arasında hayatını kaybeden kediler incelendi. Sonuçlarda ise “Birman” ve “Burmese” ırkındaki kedilerin en uzun yaşayan kedi türü olduğu ortaya çıktı. Sonuçlarda bu türlerdeki kedilerin ortalama 14,4 yıl yaşam beklentisiyle zirvede yer aldığı görüldü.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER