Teknoloji

En İyi Hayalet Filmleri Tavsiyeleri - Webtekno

Pek çoğumuzun küçüklük korkusu hayaletlerdir. Peki bu hayaletlerin sır dolu, esrarengiz dünyasına daha önce adım attınız mı? Listemizdeki filmler sayesinde bu gizemli kapıyı aralayabilir, hayaletlerin öyle sadece anlatıldığı gibi korku öğesi olmadığını anlayabilirsiniz. '

En İyi Hayalet Filmleri Tavsiyeleri - Webtekno
05-08-2023 22:47

Bugün ÖZETİ| alışılmışın dışına çıkacağız ve hayaletlerin dünyasına adım atacağız. Bu tip fantastik ve gizemli konulardan hoşlananların izledikten sonra pişman olamayacağı filmleri listelelemeye çalıştık.

Hayalet filmleri denince aklınıza hemen korku gelmesin. Başlıkta da belirttiğimiz gibi listemizde komediden dramaya kadar farklı türde hayalet temalı filmler de bulunuyor. Lafı fazla uzatmayalım ve sizi hayalet temalı 13 film ile baş başa bırakalım.

En iyi hayalet filmleri: 

The Others (Diğerleri) Ghostbusters (Hayalet Avcıları)Heredarity (Ayin)El Orfanato (Yetimhane) Halka Insidiousi Poltergeist (Kötü Ruh) The Sixth Sense (Altıncı His) The Shining (Cinnet) Dead Silence (Ölüm Sessizliği) Ghost (Hayalet) The Frighteners (Sevimli Hayaletler)The Conjuring (Korku Seansı) 

Evin küçük kızı, evde yalnız yaşamadıklarını fark eder...: The Others / Diğerleri

Diğerleri

Yıl: 2001Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula FilanaganTür: Korku, Gerilim, GizemIMDb: 7.6

Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında kocasını kaybetmiş olan Grace ismindeki kadın ve güneşe alerjisi olan çocuklarının kaldığı bir evde geçiyor. Daha önce çocuklara bakıcılık yapması için tutulan kişiler ortadan birer birer kayboluyor. Aynı zamanda evin küçük kızı, evde yalnız yaşamadıklarını ve farklı varlıkların bulunduğu konusunda annesini ikna etmeye çalışıyor. Eve yeni alınan yardımcıların da olaylara dahil olmasıyla anne durumdan iyice şüphelenmeye başlıyor ve korkutucu olaylar boy gösteriyor.

Hayaletlerin aşkına işlerinden olan adamlar: Ghostbusters / Hayalet Avcıları

hayalet avcıları

Yıl: 1984Oyuncular: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney WeaverTür: Aksiyon, Komedi, FantaziIMDb: 7.8

Listede sadece korku filmlerinin yer almadığını söylemiştik. Yayınlandığı 1984 yılının 'En pahalı komedi filmi' olan bu yapımda, günümüzde var olsalar herkesin deli diye nitelendireceği üç bilim insanı, çalıştıkları üniversitede hayaletler hakkında pek çok deney yaparlar. İşten kovulmaları bile bu hayaletleri yakalama amacından onları uzaklaştıramamıştır ve şehirdeki tuhaf varlık onlar için kaçıramayacakları bir fırsat haline gelmiştir. Bir gün gizem bir olay hakkında ihbar alan hayalet avcıları, bunu fırsat bilerek yola koyulur. Yıllarca hakkında araştırma yaptıkları bir hayaletle başbaşa kalan grup, artık şehri kurtarmak zorundadır.

Miras kalan korkunç kader: Hereditary / Ayin

Ayin

Yıl: 2018Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel ByrneTür: Korku, Gizem, DramaIMDb: 7.3

Pek çoğunuzun aklına miras denilince büyüklerinizden kalan arsalar, evler vb. gelir. Peki hiçbirinize ailenizden kalan korkunç bir miras oldu mu? Hereditary, bir anneden kalan korkunç bir mirasın başlarına iş açtığı çocuğu ve torunlarını anlatıyor. Anne ve çocukları gittikçe daha çok korkutucu hal alan sırları keşfediyor ve başlarına gelen olaylarla ölesiye mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kim bilir, belki de bu filmi izledikten sonra size de bir gün miras kalırsa sahiplenmeden önce detaylıca araştırmak isteyebilirsiniz…

Bazen geçmiş hatıra olarak kalmalı: Yetimhane / El orfanato

Yetimhane

Yıl: 2008Oyuncular: Belen Rueda, Fernando Cayo, Roger PrincepTür: Drama, Korku, GizemIMDb: 7.4

Masumca bir oyun oynarken aslında hayaletlerle iletişime geçtiğinizi ama bunu hiç fark etmedeğinizi düşünün… Film, Laura adında bir annenin çocukluğunu geçirdiği bir yetimhaneyi yeniden hayata geçirmek istemesi ile başlıyor. O sıra küçük çocuğu ise pek sıra dışı hayal gücünün etkisi ile masumane olmayan oyunlar oynar ve görünmez varlıklarla iletişime geçmeye başlar. Anne bu durumu ilk başlarda görmezden gelse de bir süre sonra bunun etkisine girer ve istemediği çocukluk anılarını tekrardan canlandırır.

Fazla merak kötü sonuçlar doğurabilir: Halka / Ringu

HALKA

Yıl: 1998Oyuncular: Nanako Mutsushima, Miki Nakatani, Yüko TakeuchiTür: Korku, GizemIMDb: 7.2

Merakınızdan ötürü birçok kez başınız belaya girmiş olabilir ve bu durumda yalnız değilsiniz. İzleyenlerin 7 gün sonra öldüğü söylenilen esrarengiz bir kaset, ağızdan ağıza dolaşmaktadır. Bu durumu araştırmak isteyen meraklı bir gazeteci, söylenenleri dinleneyerek bu durumu araştırmaya karar verir ve kendini kötü bir vaziyetin içinde bulur. 7 gün ömrü kaldığını düşünen gazeteci, hiç de istemeyeceği olaylara şahit olur.

Ne geldiyse çocukların başına geliyor: Ruhlar Bölgesi / Insidious

Ruhlar Bölgesi

Yıl: 2011Oyuncular: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty SimpkinsTür: Korku, Gerilim, GizemIMDb: 6.8

,Evde garip giden bir şeyler olduğunu anlayan anne, bu durumu bir türlü kanıtlayamaz. Ta ki çocuğunun anlam veremedikleri bir türden komaya girmesine kadar. Doktorlardan yardım isteyen aile, doktorların da bu duruma anlam verememesiyle başka çare aramaya koyulur. Bu durumu öğrenmek isteyen baba, eve ekip çağırır ve her türlü varlığa karşı tarama başlatılır. Ekipler, evin değil de çocuklarının lanetli olduğunu anlar...

Yaşadıkları ev aslında bir mezarlık üstüne yapılmıştı... : Poltergeist / Kötü Ruh

Kötü Ruh

Yıl: 1982Oyuncular: JoBeth Williams, Heather O'Rourke, Craig T. NelsonTür: Korku, DramaIMDb: 7.3

Yaşadığınız evin altında binlerce ölü olduğunu bilseniz ne yapardınız? Yaşadıkları evin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen aile, bir vakit sonra garip durumlar yaşamaya başlar. Bu duruma anlam veremeyen ailenin küçük çocukları, evde tuhaf varlıkların olduğunu keşfeder ve birden ortadan kaybolur. Aile, artık kendileri ile uğraşmak isteyen bu korkunç varlığın farkına varır ve mücadele etmeye başlar.

'I see dead people': The Sixth Sense / Altıncı His