Teknoloji

Efsane PlayStation oyunları iPhone'a geliyor!

PlayStation 1 oyunları Gamma emülatörü sayesinde iPhone ve iPad'de oynanabilir olacak. İşte detaylar.

Efsane PlayStation oyunları iPhone'a geliyor!
13-05-2024 08:02

Apple, ÖZETİ| Avrupa Birliği'nin kararı sonrasında App Store'un politikalarını gevşetmek zorunda kaldı. Bu durum ise emülatörlerin önünü açtı. App Store'da yayınlanan yeni bir emülatör uygulaması, ikonik PlayStation yapımlarını iPhone ve iPad'e getiriyor.

PlayStation 1 oyunları Gamma ile iPhone ve iPad'de

iPhone ve iPad sahipleri artık jailbreak yapmadan PlayStation oyunlarını deneyebilecek. iOS geliştiricisi ZodTTD tarafından geliştirilen PS1 emülatörü Gamma, geçtiğimiz gün App Store'da yayınlandı. Kısa sürede ise büyük yankı uyandırdığını belirtelim.

Gamma, iPhone ve iPad'de PlayStation 1 deneyimi yaşatmayı vadediyor. Bluetooth gamepad desteğine sahip olan uygulama; ayrıca PS1'de olmayan bazı özellikleri de sunuyor. Bunlar arasında kullanıcıların herhangi bir noktada oyunu duraklatması ve kaydetmesi bulunuyor.

Oyun dosyaları ve kayıt dosyaları, Google Drive veya Dropbox kullanılarak cihazlar arasında senkronize edilebiliyor.

Microsoft'tan son çağrı! Bu Windows 10 sürümü tarihe karışıyor

Microsoft'tan son çağrı! Bu Windows 10 sürümü tarihe karışıyor

Windows 10 21H2 desteği 11 Haziran'da sonlanıyor. Bu tarihten sonra bilgisayarlar otomatik yükseltilecek. İşte detaylar.

Gamma için ilk kurulumun kontrolleri biraz ince ayar gerektirdiğini söylemek gerekiyor. Özellikle ekran boyutunu ve kontrolcüyü manuel olarak ayarlamak gerekiyor. Ancak Gamma, iPhone ve iPad'de PS1 deneyimi sağlamayı amaçlıyor.

Gamma, popüler Wii ve GameCube emülatörü Delta'nın mimarisini kullanıyor. Bu da iOS'ta jailbreak yapmadan retro oyunlara erişilebileceği anlamına geliyor. Şimdilik kütüphanenin kısıtlı olduğunu ve zamanla genişleyeceğini belirtelim.

App Store'da ücretsiz olarak yayınlanan Gamma, iPhone ve iPad'de oyun alışkanlıklarını da değiştirmeyi hedefliyor. Bakalım kullanıcılar bu tarz emülatörleri ne kadar benimseyecek, zamanla göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER