Teknoloji

Dilde Beyazlık Neden Olur?

Aynaya baktığınızda eğer dilinizin üzerinde tuhaf bir kaplama görüyorsanız “beyaz dil” denilen ile durum ile karşı karşıyasınız demektir. Pek çok insanın zaman zaman karşılaştığı beyaz dil neden olur diye düşünmeye başladıysanız bunun bazen basit bir hijyen meselesi,

Dilde Beyazlık Neden Olur?
19-02-2024 10:12

Dilinizin ÖZETİ| pembe ve nemli yerinde bir farklılık oluşması aslında genel sağlık durumunuzla ilgili bilgi veriyor. Dilin beyazlamasını keşfettiğiniz anda nasıl geçeceğini veya neden olduğunu anlamaya başlayarak tedavinizi en kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Zaman zaman beyaz dil ile karşılaşanlar varsa beyaz dilin nedeni ve çeşitlerini ele alacağımız bu detaylı rehber sayesinde bir dahaki durumda önlemini geç kalmadan alabilirsiniz.

Beyaz dil nedir?

dilde beyazlık neden olur

Diliniz, normal rengi yerine soluk bir renge büründüyse “Beyaz dil nedir?” sorusunun cevabını bilmelisiniz. Eğer beyaz dilin yanı sıra ağzınızın kuru olduğunu fark ettiyseniz, iltihap varsa veya ağız kokunuz da beyaz dile eşlik ediyorsa bunun olası nedenlerine yakından bakmakta fayda var.

Dilde beyazlık neden olur?Hijyen eksikliğiOral floranın dengesizliğiSigara ve alkol kullanımıİlaç kullanımı ve yan etkileriBeslenme alışkanlıklarıPamukçukFrengiCoğrafi dilDil yaralanmasıKızılOral liken planusAğız kanseri

Hijyen eksikliği