Teknoloji

DeepL, Kendi Eğittiği Yazım Asistanını Duyurdu

DeepL, kurumsal odaklı yazım denetimi aracını kullanıcılara açıyor. Araç, gerçek zamanlı bir asistan görevi görüyor.

DeepL, Kendi Eğittiği Yazım Asistanını Duyurdu
26-04-2024 22:17

Popüler ÖZETİ| çeviri programlarından olan DeepL, 2024’ün başlarında gelişmiş Pro versiyonunu ülkemizde kullanıma açmıştı. Çeviri ve yazım denetimi aracı olarak dikkat çeken DeepL Pro, 31 dilde metin, konuşma, resim ve dosya çevirisi yapabilmesiyle öne çıkıyordu. Bu dillerin arasında Türkçe de yer alıyor.

Aracın en öne çıkan özelliği, yapay zekâ desteğinin olmasıydı. Standart olana nazaran sınırsız metin çevirisi, daha yüksek çeviri kapasitesi, API entegrasyonu gibi yenilikler sunan araç, fazlaca dikkat çekti. Şimdiyse yapay zekâ destekli bir yazım asistanı tanıtıldı. Kendisi, oldukça işlevsel özelliklerle geliyor.

Karşınızda DeepL Write Pro:

DeepL Write Pro

Kurumsal müşteriler için hazırlanan bu araç, yazım sürecinde gerçek zamanlı yardımcı olan bir asistan görevi görüyor. Yani kelime seçimi, bağlam kurma, tarz ve ton gibi konularda yazı için daha iyi olacağını düşündüğü alternatifleri sizinle paylaşıyor. Tabii bunlara uyup uymamak kullanıcıya kalacak.

Şu an için İngilizce ve Almanca dillerinde hizmet verebilen aracın zamanla daha fazla dili desteklemesi bekleniyor. Yetkinlik fark etmeksizin profesyonel kağıtlar hazırlanmasını mümkün kılacak araç, güvenlik tarafında da şifreleme ve silme gibi özelliklerle donatılmış.

DeepL Write Pro

Normal şartlarda yapay zekâ araçlarının, dev şirketlerin dil modellerinden beslendiğini görürüz. Fakat DeepL Write Pro, şirketin kendi dil modellerinden güç alıyor. Bu dil modeli de Mercury süper bilgisayarıyla sıfırdan oluşturulmuş. Sizin bu araç hakkındaki düşünceleriniz neler?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER