Teknoloji

BYD'nin ucuz elektriklisi Avrupa'da satışa çıkıyor! İşte fiyatı

ABD'den darbe yiyen BYD, Avrupa'ya hızla yayılmaya devam ediyor. İşte Avrupa’da satışa çıkan BYD Seagull fiyatı!

BYD'nin ucuz elektriklisi Avrupa'da satışa çıkıyor! İşte fiyatı
22-05-2024 19:32

Çin ÖZETİ| menşeli otomotiv devi BYD, en ucuz elektrikli arabasını Avrupa'ya getirme kararıyla gündemde. Henüz resmi olarak tanıtılmasa da BYD ‘nin 10.000 dolarlık Seagull elektrikli aracı, ucuz fiyatı ile şimdiden olay olmayı başardı.

BYD Seagull, ucuz fiyatıyla Avrupa pazarına açılıyor

Bu yılın başlarında BYD, benzinle çalışan araçlara karşı adeta bir kurtuluş savaşı ilan etti ve en ucuz elektrikli aracı olan Seagull Honor Edition'ı piyasaya sürdü.

BYD ‘nin yeni Seagull elektrikli aracı, 9.700 dolar (312.516 TL) başlangıç fiyatıyla rakipleri arasında endişe yaratmaya başladı bile. BYD'nin Blade pilleriyle güçlendirilen elektrikli araba, sırasıyla 30,08 kWh ve 38,88 kWh modellerinde sunuluyor ve CLTC menzili 305 km ile 405 km arasında değişiyor.

Ucuz elektrikli araba, eski Lamborghini tasarımcısı Wolfgang Egger'in liderliğindeki bir proje olarak “mini Lamborghini” takma adı altında geliştirildi.

Uygun fiyat etiketine rağmen Seagull'ün iç mekanı, 10,1 inçlik dönebilen bir merkezi ekranla minimalist bir tasarıma sahip. Kullanıcılar ayrıca DiLink'in akıllı ağıyla etkileşime geçip medya oynatabiliyorlar.

BYD Seagull Çin'de üç farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Baz (Aktif) model 10.000 doların altında (322.181 TL) başlıyor. Orta seviye 10.500 dolar (338.365 TL) başlangıç ​​fiyatına sahipken, en üst seviye modeli 12.000 dolar (386.703 TL) tutarında.

Yeni Hyundai Tucson satışa çıktı! İşte fiyatı ve özellikleri

Yeni Hyundai Tucson satışa çıktı! İşte fiyatı ve özellikleri

Hyundai’nin popüler modeli Yeni Tucson satışa sunuldu. İşte baştan sona yenilenen Yeni Hyundai Tucson özellikleri ve fiyatı...

BYD'nin uygun fiyatlı elektrikli aracı, rakipler arasında dikkat çekiyor. Ford CEO'su Jim Farley, aracı oldukça iyi bir araba olarak nitelendiriyor. Avrupa'da yeni bir rekabetin başlaması, VW ve Stellantis gibi rakipler üzerinde endişe yaratıyor.

Gümrük vergilerine rağmen BYD’nin, Seagull'ı Avrupa'da 20.000 eurodan (698.708 TL) daha az bir fiyatla sunması bekleniyor. Ayrıca BYD, Avrupa'da 25.000 euroluk (873.658 TL) daha yüksek fiyatlı bir elektrikli araba daha piyasaya sürmeyi planlıyor. Buna ek olarak bölgede iki fabrika kurmayı planlayan BYD, Çin'de üretilen elektrikli arabalar üzerindeki AB gümrük vergilerinin potansiyel etkilerini azaltmayı hedefliyor.

Eğer bu model Türkiye’ye gelirse, vergilerle birlikte 1 milyon TL’nin altındaki ilk elektrikli otomobil olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

byd seagull
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER