Teknoloji

BYD'den aile dostu yeni otomobil! Görüntüleri ortaya çıktı

Yeni BYD M6 görüntüleri ortaya çıktı. Yedi kapılı otomobil, Çin'deki testlerin ardından küresel pazara gelecek.

BYD'den aile dostu yeni otomobil! Görüntüleri ortaya çıktı
26-05-2024 11:07

BYD, ÖZETİ| küresel pazarı hedeflemesi beklenen M6 adlı yeni elektrikli SUV modeli için çalışmalarını hızlandırdı. Kısa süre önce sosyal medyada paylaşılan M6 prototipi, yeni elektrikli aracın sağdan direksiyonlu olduğunu ortaya koydu. Bu da Asya ve İngiltere gibi pazarlara sunulabileceğini gösteriyor.

Yedi koltuklu BYD M6 yenilenmiş versiyonuyla geliyor

Sızdırılan fotoğraflarda yer alan BYD M6, şu anda Çin'de satılan Song MAX DM-i ile oldukça benziyor. Krom vurgulara sahip ön ve arka tasarıma yer veriyor. MAX DM-i'nin 2785 mm dingil mesafesiyle birlikte yaklaşık 4710 mm uzunluğunda, 1810 mm genişliğinde ve 1690 mm yüksekliğiyle uyumlu görünüyor.

Motor özellikleri şimdilik bilinmiyor. Ancak muhtemelen 81kW benzinli motor ve 145kW elektrikli motora sahip 1.5L hibrit güç aktarma organıyla çalışan Song MAX ile benzer olacak. Plug-in hibrit sistem, BYD tarafından geliştirilen DM-i batarya ile birlikte 1000 km'nin üzerinde sürüş menzili sağlayabilir.

BYD, 26 bin dolarlık Tesla Model Y rakibini tanıttı!

BYD, 26 bin dolarlık Tesla Model Y rakibini tanıttı!

BYD Hiace 07 SUV modeli tanıtıldı. Elektrikli otomobil şirketin yeni e-platformunu kullanıyor ve fiyatıyla dikkat çekiyor.

Çin'den gelen görüntülerde M6 prototipinde elektrikli otomobil rozeti yer alıyor. Bu da küresel pazara tamamen elektrikli güç aktarımla sunulabileceğine işaret ediyor.

BYD M6'nın detayları şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak markanın Yuan Plus, Han, Tang ve Song MAX DM-i gibi uluslararası alanda satılan modellerine katılacak gibi duruyor.

Öte yandan BYD, geçtiğimiz haftalarda Tesla rakibi Hiace 07 modelini görücüye çıkardı. SUV; BYD’nin yeni nesil e-platformu 3.0 Evo’yu temel alan ilk model olmasıyla öne çıkıyor. Şirketin elektrikli motor ve batarya teknolojilerindeki son gelişmelere sahip olan 3.0 Evo, şirketin Ocean Network tasarım dilini takip ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER