Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı

Rönesans Holding'in Türkiye'deki ticari gayrimenkul geliÅŸtirme ve yatırım ÅŸirketi olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım bugün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa Ä°stanbul Yıldız Pazar’da RGYAS koduyla iÅŸlem görmeye baÅŸladı.

Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı
26-04-2024 12:48

Portföyünde ÖZETÄ°| bulundurduÄŸu 12 alışveriÅŸ merkezi (AVM) ile Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım AÅž bugün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa Ä°stanbul Yıldız Pazar’da RGYAS koduyla iÅŸlem görmeye baÅŸladı.

Optimum, Hilltown ve Piazza gibi AVM markalarının yatırımcısı ve iÅŸletmecisi olarak Türkiye’nin 7 ÅŸehrinde faaliyet gösteren Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Åž.’nin gong töreni, Borsa Ä°stanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rönesans Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°pek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım yöneticileri, Ak Yatırım ve Deniz Yatırım yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleÅŸti.

Gong töreninde bir konuşma yapan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şunları söyledi:

Rönesans Holding’in uzun yıllara dayanan köklü tecrübesiyle Rönesans Gayrimenkul Yatırım, güçlü portföyüyle ve örnek projeleri ile önemli bir deÄŸer oluÅŸturmaktadır. Bugün Borsamızda iÅŸlem görmeye baÅŸlayarak, bu deÄŸeri yatırımcıları ile paylaÅŸmaktadır. Ben bu stratejik karardan dolayı Åžirketin deÄŸerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece bir yandan sektördeki birikimini sermaye piyasalarına taşıyan ÅŸirketimiz, diÄŸer yandan daha güçlü bir finansal yapıyla projelerini gerçekleÅŸtirmeye devam edecektir. Bu baÅŸarılı halka arzda emeÄŸi geçen herkese, deÄŸerli ÅŸirketimizin yöneticilerine ve çalışanlarına, kıymetli aracı kurumlarımızın özverili ve gayretli çalışanlarına teÅŸekkür ediyorum. Halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Rönesans Gayrimenkul Yatırıma Borsamız ailesine hoÅŸ geldiniz diyorum.”

Bize İnanan Tüm Yatırımcılarımıza Teşekkür Ediyoruz

Rönesans Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°pek Ilıcak Kayaalp ise törende yaptığı konuÅŸmasına, “Rönesans Gayrimenkul Yatırım, portföyünde bulundurduÄŸu 12 alışveriÅŸ merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı konumunda. Rönesans Holding’in 100 milyon ziyaretçi ile buluÅŸan ticari gayrimenkul ÅŸirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ı halka arz ederek, holding çatımız altındaki ilk halka arzımızı gerçekleÅŸtirdik. Öncelikle bize inanan tüm yatırımcılarımıza teÅŸekkür ediyoruz” sözleriyle baÅŸladı. Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyum liderliÄŸinde gerçekleÅŸen halka arza, toplam tahsisat tutarının 2,60 katı talep geldiÄŸine dikkat çeken Ä°pek Ilıcak Kayaalp, “Halka arz sonucunda toplam 2.454.271 yeni ortağımız oldu” dedi.

Rönesans Olarak Ülkemize İnanıyor Ve Güveniyoruz

İpek Ilıcak Kayaalp, şunları söyledi:

"Rönesans olarak ülkemize inanıyor ve güveniyoruz. Bu doÄŸrultuda da yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmeye devam edeceÄŸiz. Halka arzımıza katılan tüm yatırımcılarımıza, halka arz sürecini baÅŸarıyla sonuçlandırmamızda emeÄŸi geçen ekibimize ve tüm paydaÅŸlarımıza bir kez daha teÅŸekkür ediyoruz.”

Halka Açıklık Oranı Yüzde 10,08

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyum liderliÄŸinde gerçekleÅŸen halka arzına toplam tahsisat tutarının 2,60 katı talep geldi. Halka arz sonucunda 2.454.093 adedi yurtiçi bireysel olmak üzere toplam 2.454.271 yatırımcı Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a ortak olurken, halka arz büyüklüğü yaklaşık 4,5 milyar TL, halka açıklık oranı ise yüzde 10,08 oldu.

Rönesans Holding’in 30 yılı aÅŸkın inÅŸaat deneyimini gayrimenkul deneyimiyle birleÅŸtiren ve 2006 yılında kurulan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Rönesans Holding’in Türkiye’deki ticari gayrimenkul geliÅŸtirme ve yatırım ÅŸirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Portföyünde bulundurduÄŸu 12 alışveriÅŸ merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı konumunda bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir, Adana, Samsun, KahramanmaraÅŸ ve Åžanlıurfa olmak üzere 7 ÅŸehirde, Optimum, Hilltown ve Piazza markalı AVM’lerinin yanı sıra Maltepe Park ve Kozzy AVM gibi bulundukları bölgenin en çok ziyaret edilen AVM’leriyle hizmet veriyor.

Görünürlükleri ve mimari özellikleriyle ziyaretçilerine en kolay ulaşımı saÄŸlayacak ÅŸekilde geliÅŸtirdiÄŸi ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen AVM’lerini portföyünde bulunduran Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Ä°stanbul’da Maltepe Park AVM ve Ofis’in hemen yanında bulunan parselde geliÅŸtirdiÄŸi Maltepe Park Konut projesinin yanı sıra Ä°stanbul’daki diÄŸer arsaları ve Antalya’daki arsası için de proje geliÅŸtirme çalışmalarını sürdürüyor.

Hedef Net Sıfır Karbon Şirket Olmak

Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı olarak yaptığı her iÅŸte Rönesans Holding hedefleri ile paralel olarak sürdürülebilir bir geleceÄŸe katkıda bulunmak için baÅŸarılı uygulamalara imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın portföyünde bulunan AVM’ler dünyanın en önde gelen sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip bulunuyor. Yüzde 100 yeÅŸil enerji kullanmayı hedefleyen Rönesans Gayrimenkul Yatırım, gurubun sürdürülebilirlik hedefleri ile paralel net sıfır karbon bir ÅŸirket olmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER