Teknoloji

Baykar, uzaya gidiyor! Testler tamamlandı

Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi! Baykar Fergani uydusu hidrojen peroksit uzay motorunun ateşleme testini başarıyla tamamladı.

Baykar, uzaya gidiyor! Testler tamamlandı
25-05-2024 01:17

Selçuk ÖZETİ| Bayraktar’dan heyecan verici haberler geldi. Baykar, uzay yarışında önemli bir adım atarak Fergani uydusunun hidrojen peroksit uzay motorunun ateşleme testini başarıyla tamamladı. Sonuçlar, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. İşte detaylar…

Baykar uzaya gidiyor! Fergani uydusu ateşleme testini başarıyla tamamladı

Fergani uydusu, 100 kg sınıfındaki mikro uyduları ile dikkat çekiyor. Bu uydular, 500-600 km irtifa aralığında hizmet verecek şekilde tasarlandı. Fergani’nin mikro uyduları, özellikle haberleşme ve coğrafi konumlandırma gibi görevlerde kullanılacak. Ku, Ka, S, L bandlarında haberleşme sağlayarak, küresel kapsama ağı sunmayı amaçlıyorlar.

Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden paylaştığı görüntülerle Fergani uydusunun hidrojen peroksit uzay motorunun ateşleme testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Bu test, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanında geldiği noktayı göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Bayraktar, ilk uydularını bu yıl içinde fırlatmayı planladıklarını belirtti.

Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran Fergani açıklaması!

Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran Fergani açıklaması!

Dün gece uzaya fırlatma anını Taksim'de takip eden Selçuk Bayraktar, Fergani girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Fergani, takım uydu konsepti ile düşük maliyetli ve inovatif çözümler sunmayı hedefliyor. Özellikle denizcilik, havacılık, IoT, meteoroloji ve lojistik gibi alanlarda küresel ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirmek için çalışıyorlar. Bu yaklaşım, yüksek maliyetli tek uydular yerine, birçok küçük uydu kullanarak daha geniş ve etkin bir hizmet sunmayı mümkün kılıyor.

#Fergani uydumuzun hidrojen peroksit uzay motorunun ateşleme testi.

Bütün ekip heyecanlıyız…

Aybike: “Baba, beni buraya bu kadar basit bir şey için mi getirdin?” #TeknofestKuşağı'nın çıtası çok yukarıda ????#MilliTeknolojiHamlesi ????????????????️ pic.twitter.com/42PMjNuHv8

— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) May 24, 2024

Fergani Uzay’ın yörünge transfer araçları üzerinde de çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bu araçlar, uyduların belirli yörüngelere taşınmasında kritik rol oynayacak. Ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayisinde büyük atılımlar başardığını ve Fergani’nin bu başarıların uzay teknolojilerine yansımasını hedeflediğini belirtti. Uyduların bu yıl içinde fırlatılacak olması, merakla beklenen gelişmeler arasında.

Siz ne düşünüyorsunuz ? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

baykarFergani
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER