Teknoloji

Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor

Ekonomi - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak" diyerek Togg'un Almanya pazarında satışa çıkacağını duyurdu.

Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor
13-05-2024 22:43

Sanayi ÖZETİ| ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve milli üretim Togg otomobilin 2025 yılında, Avrupa'nın otomotiv üretimindeki dev ülkelerinden Almanya'da satışa çıkacağını açıkladı.

Bakan Kacır'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

TOGG 2025 YILINDA ALMANYA'DA SATIŞA ÇIKIYOR

Yerli ve milli otomobil Togg'un Almanya'da satışa çıkacağı müjdesini veren Bakan Kacır, "Tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak.

Yine aynı tarihlerde, geçtiğimiz aylarda Las Vegas’ta tanıtılan ‘fastback’ modelinin de pazara çıkması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemde Togg’un yeni atılımları da olacak.

Bir yandan da yazılım geliştirmeleri devam ediyor. Son yeniliklerden biri de yüz tanıma oldu." şeklinde konuştu.

'YOLLARDAKİ TOGG SAYISI 30 BİNE YAKLAŞTI'

Kacır, "Sadece yeni bir otomobil markasının değil, tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bugün yollardaki Togg’lar 30 bine yaklaştı.

Togg hem elektrikli araç sınıfında lider hem de kendi modeli olan SUV araçlar arasında pazar lideri.

Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir batarya üretim üslerinden biri haline gelecek. Otonom sürüş, yapay zeka konusunda Togg’un önümüzdeki dönemde kabiliyetlerini geliştirmek çok önemli olacak." ifadelerini kullandı.

'TASARRUF DÖNEMİYLE BİRLİKTE KAMUDA TOGG KULLANIMI YAYGINLAŞACAK'

Tasarruf dönemiyle birlikte kamuda Togg kullanımının yaygınlaşacağını söyleyen Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum böyle bir süreci başlattığı için. Bizlerinde fikirlerini alarak tasarruf paketini kamuoyuna duyurmuş oldu.

Önümüzdeki dönemde Togg kullanımı daha da yaygınlaşacak. Kamu araç havuzu programı da  geliştireceğiz. 

Cumhurbaşkanımız yeni bir 'Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'nı dünyaya duyurmuş olacak." dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER