Gündem

Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, katıldığı canlı yayında İran'a tepki gösterdi.

Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil
03-05-2024 09:47

Milli ÖZETİ| Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında bölge güvenliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, İran hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Terör örgütü PKK ile mücadele hakkında konuşan Güler, ''Hem İran sınırında hem Irak hem Suriye sınırında terörle mücadele ediyoruz. İran sınırında PKK ile mücadele diyoruz sınır geçiyor ve kaçıyor. Biz İranlı dostlarımızla konuşuyoruz, bakın şuraya gittiler diyoruz, biz baktık orada kimse yok diyorlar. Bu hoş değil.'' diye tepki gösterdi.
 

Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!

Güler, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası gelişen ilişkiler hakkında konuşarak "Ziyaret sonrası Irak'ta şöyle bir değişiklik oldu, biz de memnunuz. Iraklı komşularımız PKK'ya hiçbir şey demiyordu.

'IRAKLI DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Sen adama terör örgütü demiyorsun, biz seninle terörü konuşmak istiyoruz. Sonunda yasaklı örgüt olarak geçti. Iraklı dostlarımıza da teşekkür ediyoruz, onlar için de zor bir ortam. Toplantılardan sonra oradaki faaliyetleri daha ciddi yürütüyorlar, bizimle daha koordineli haldeler" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER