Gündem

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme: Kerem Gökay serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik operasyonda gizli tanığın 'kumpas' iddiasıyla ilgili gözaltına alınan Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme: Kerem Gökay serbest bırakıldı
16-05-2024 19:23

Ankara ÖZETİ| Emniyeti'nin Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yaptığı operasyonun ardından örgütün iki numarası Serdar Sertçelik, gizli tanık yapıldıktan sonra elektronik kelepçe takılıyken önce bir restoranda tabancayla vurulmuş, sonra da yurt dışına kaçmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı ile Sertçelik’in yaptığı telefon görüşmelerinde ise görevdeki ve önceki dönem görev almış bakanlara, AK Partili isimlere ve yargı mensuplarına kumpas hazırlığını yansıtan konuşma kayıtları ortaya çıkmıştı.

Soruşturmayı yürüten 3 polis şefinin açığa alınmasının ardından haklarında Anayasal Düzene karşı suçlar çerçevesinde adli soruşturma başladı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 3 kamu görevlisinin evlerinde arama yapıldı ve dijital materyallere el konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında üç sivil şahıs ve bir komiserin daha gözaltına alınmasına karar verdi.

Gizli tanığın 'kumpas' iddiasıyla ilgili gözaltına alınan Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER