Teknoloji

Apple, iPhone'u Vision Pro'ya dönüştürecek!

Apple, iPhone için VR aksesuarı patenti aldı. Bu patent ile şirket, iPhone'u Vision Pro benzeri bir gözlüğe çevirecek.

Apple, iPhone'u Vision Pro'ya dönüştürecek!
19-06-2023 23:23

Apple, ÖZETİ| WWDC 2023 kapsamında duyurduğu Vision Pro ile AR/VR dünyasına adımını atmış oldu. Yeni bir patent ise Apple'ın bu alandaki çalışmalarını hızlandırdığını gösteriyor. Buna göre teknoloji devi, iPhone'u VR gözlük benzeri bir ekrana dönüştüren patenti almasıyla merak uyandırdı.

Bu patent ile iPhone, VR cihazı olarak kullanılabilecek

Apple, yaptığı son patent başvurularından birinde kafaya takılan ekran (HMD) aksesuarına yöneldi. Şirket, iPhone veya iPad'leri gözlüğe çeviren hazneyi ele alıyor. Patent çizimlerine göre aksesuara, askılı kafa bandı eşlik edecek ve bu da kullanıcıların kafalarına geçirmelerine yardımcı olacak.

Tim Cook açıkladı Vision Pro neden bu kadar pahalı

Patente göre iPhone veya iPad, kafa bandı ile kablosuz bağlantı kuracak. Bluetooth yardımıyla cihazlar arasında iletişim sağlayacak olan Apple, bu konuda kesintisiz bir mekanizma kurmak istiyor. Ancak kafa bandı ve iPhone'un nasıl çalışacağına dair bilgileri patentte yer almadı.


Uygun fiyatlı Vision Pro ne zaman gelecek?

Uygun fiyatlı Vision Pro ne zaman gelecek?

Apple geçtiğimiz günlerde karma gerçeklik başlığını tanıttı. Şirket, uygun fiyatlı Vision Pro için harekete geçti.

VR gözlük benzeri bir aksesuarı ele alan bu patent, Vision Pro ile aynı zamana denk gelmesiyle şaşırtıyor. Apple, üst düzey gözlüğünü 3499 dolar gibi bir fiyatla satışa sunduğu için bu alanda daha uygun bir cihaz sunmak istiyor olabilir. iPhone/iPad destekli aksesuar da satın alınabilirlik konusundaki endişeleri giderebilir.

Öte yandan bir iddiaya göre şirket, ucuz Apple Vision üzerinde çalışıyor. Bu söylentilerin ardından yeni başlığın nasıl olacağı da merak konusu oldu. Son bilgilere göre Apple, ucuz başlığın daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlayacak. Bununla birlikte yeni gözlüğün adı “Vision” ya da “Vision One” olabilir.

Apple'ın aldığı yeni patent dikkat çekici olsa da, bu konuda resmi bir açıklama olmadığını belirtmek gerekiyor. Teknoloji devinin daha önce birçok heyecan verici patent aldığını, ancak gerçek bir ürüne dönüştürmediğini hatırlatalım.

Peki, siz iPhone VR aksesuarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER