Teknoloji

Anket yaptılar! Elektrikli aracı bir kez alan vazgeçemiyor

Yeni anket yapıldı, elektrikli araç kullanıcıları dünyaya bir daha gelse yine elektrikli araç almayı düşünüyor. Tesla ise lider çıktı.

Anket yaptılar! Elektrikli aracı bir kez alan vazgeçemiyor
24-05-2024 22:37

Elektrikli ÖZETİ| araç dünyasında yukarı yönlü bir canlanma olduğu ortaya çıktı; alan bir daha vazgeçemiyor. Yeni bir anket, Tesla’nın müşteri sadakatinde rakiplerini nasıl geride bıraktığını ortaya koydu. Bloomberg’in anket çalışmasına göre, Tesla elektrikli araç sürücülerinin yüzde 87’si bir sonraki araçlarının yine Tesla olacağını söyledi. Bu oran, ikinci sıradaki Lexus’tan tam 19 puan daha yüksek. Üçüncü sırada yüzde 54 ile Toyota, ardından yüzde 53 ile Ford ve yüzde 51 ile Honda geliyor.

Elektrikli araç sahiplerine anket yaptılar, Tesla lider çıktı

Anket, Tesla alıcılarının yüzde 81’inin daha önce rakip markaların elektrikli araç modellerini kullandığını gösteriyor. Elektrikli araç sahipleri, araçlarından oldukça memnun. BEV (batarya elektrikli araç) sahiplerinin yüzde 93’ü bir sonraki araçlarının yine elektrikli olmasını istiyor. Benzinli araç sahiplerinin ise sadece yüzde 34’ü elektrikli araca geçmeyi düşünüyor.

Uçurumun kenarında tesla

Anket katılımcılarının neredeyse üçte ikisi, bir sonraki araçlarının elektrikli olmasını planlıyor. Bu kişilerin yüzde 42’si tamamen elektrikli araçları, yüzde 23’ü ise hibrit araçları tercih ediyor. Elektrikli araç, şarj etmenin ucuz olması ve daha az karbon ayak izi bırakması nedeniyle kullanıcılarına hem maddi tasarruf hem de çevreye katkı sağladığı belirtiliyor.

Eski elektrikli araç bataryalarına hayat verdi! Köşe oldu

Eski elektrikli araç bataryalarına hayat verdi! Köşe oldu

Allye Energy ve Jaguar Land Rover iş birliğiyle eski elektrikli araç bataryaları yeniden kullanılıyor. İşte detaylar...

Tesla, dünya çapında operasyonlarını genişletme, maliyetleri düşürme ve şimdiye kadarki en uygun fiyatlı modelini üretme planları ile elektrikli araç pazarında liderliğini sürdürüyor. Tesla sahipleri, özellikle şirketin şarj ağına yaptığı yatırımlardan çok memnun.

3 tane tesla elektrikli araç üst üste duruyor yolda

Bir kullanıcı, “Birkaç hafta önce ikinci Tesla’mı aldım. Diğer markaları düşündüm ama Tesla’nın fiyatı ve özellikleri hala en iyi seçenek,” diyor. Bir diğer kullanıcı ise Tesla’nın şarj ağının dünya genelinde benzersiz olduğunu belirtiyor. Tabi bu yorumu yapan kişi rakiplerin şarj ağından ne kadar haberdar, bunu bilemiyoruz.

Anket sonuçlarına göre elektrikli araç sahipleri, Tesla’nın sağladığı avantajlar ve çevre dostu özellikler sayesinde başka bir marka düşünemiyor. Bir kullanıcı, “Bir iPhone gibi, bir kez denediniz mi, ömür boyu vazgeçemezsiniz,” diye belirtiyor.

Özetleyecek olursak anket sonuçları genel olarak bu şekildeydi. Tesla’nın müşteri sadakati ve marka bağımlılığı oldukça yüksek çıktı. Tesla, sürücülerine sağladığı avantajlar ve çevreye katkıları ile elektrikli araç pazarında rakip tanımıyor diyebiliriz. Anket sonuçlarını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

anketelektrikli araçTesla Model
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER