Teknoloji

Android 15 ile gelmesi beklenen 5 önemli özellik!

Google, Android 15 işletim sistemini duyurmaya hazırlanırken, güncelleme ile gelmesi beklenen 5 özellik ortaya çıktı. İşte detaylar...

Android 15 ile gelmesi beklenen 5 önemli özellik!
13-05-2024 16:17

Google, ÖZETİ| yeni ürünlerini ve yazılımlarını tanıtmak için 14-16 Mayıs'ta düzenleyeceği Google I/O etkinliğine hazırlanırken, Android 15'in de etkinlikte tanıtılacak önemli yeniliklerden biri olması bekleniyor. Şimdiye kadar iki adet beta versiyonu yayınlanan işletim sisteminin resmi duyurusu önümüzdeki günlerde yapılacak gibi duruyor. İşte birçok yenilik getirecek Android 15 ile gelmesi beklenen 5 önemli özellik…

Android 15, Uydu Bağlantısı özelliği ile gelecek

Apple'ın iPhone modelleri için sunduğu ve o zamandan beri Android için de beklenen uydu bağlantısı desteği, sonunda Android 15 ile geliyor. Android kullanıcıları tarafından uzun süredir beklenen özellik, Android 15 ile yayınlanacak. Bu özellik sayesinde, herhangi bir sinyal olmasa dahi uydu bağlantısı kullanarak mesaj gönderip alabileceksiniz. Ayrıca Android 15 ile gelecek özellik, Apple'daki gibi yalnızca acil kullanımlara özel olmayacak.

Android 15 batarya sağlığı özellikBatarya Sağlığı

Android 15 ile gelmesi beklenen en önemli ve faydalı yeniliklerden biri de batarya sağlığı olabilir. İlk olarak Android 14 QPR2 Beta 2'de ortaya çıkan özellik, yeterli desteği göremediği için yayınlanmadı. Fakat Android 15'te yayınlanması beklenen batarya sağlığı bilgisi sayesinde artık kapasitenin tamamı görülebilecek.

Android 15 güncellemesini alacak OnePlus modelleri ortaya çıktı!

Android 15 güncellemesini alacak OnePlus modelleri ortaya çıktı!

Android 15 güncellemesini alacak olan OnePlus modelleri ortaya çıktı. İşte OxygenOS 15'e yükseltilecek o OnePlus modelleri.

Kısmi Ekran Paylaşımı ve Kaydetme

Yeni güncelleme ile kullanıcılar için çok kullanışlı olacak bir özellik de kısmi ekran paylaşımı ve kaydetme olacak. Ortaya çıkan detaylara göre Android 15, kullanıcılara gizliliğe önem veren ve tüm ekran yerine yalnızca bir uygulamanın ekranını paylaşmaya ve kaydetmeye izin veren özellik ile gelecek. Android 14 QPR2'de Pixel cihazlara sunulan bu özellik, şimdi daha fazla cihaza gelecek gibi görünüyor.

Android 15 ekran paylaşma özelliğiYüksek Kalite Webcam Modu

Telefonunuzu bilgisayarda webcam olarak kullanmak istediğinizde üçüncü parti uygulamalar kullanabiliyorsunuz. Ancak Apple'ın iPhone'lar ve Mac'ler arasındaki gibi bir kamera bağlantısı da Android 15 ile gelecek. Artık üçüncü parti uygulamaya gerek olmadan telefonunuzun kamerasını yüksek kalite çözünürlük ile bilgisayarınızda webcam olarak kullanabileceksiniz.

Gizli alan özelliği

Samsung kullanıcıları için tanıdık olan “Güvenli Klasör” özelliği, şimdi tüm Android modellerinde kullanılabilecek. Yeni işletim sistesmi güncellemesi ile tanıtılması beklenen güvenli alan özelliği sayesinde artık önemli uygulamaları ve dosyaları PIN veya farklı bir şifreyle gizleyebileceksiniz. Henüz resmi olmayan bu özellik, yüksek ihtimalle duyurulacak.

Peki ya siz Android 15 ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Androidandroid 15Android 15 özellikleri
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER