Teknoloji

Android 15 beta 2 yayınlandı! İşte özellikler ve uyumlu telefonlar

Google, Android 15 Beta 2 sürümünü daha fazla marka için yayınlamaya başladı. İşte Android 15 Beta 2 ile gelen özellikler ve uyumlu cihazlar.

Android 15 beta 2 yayınlandı! İşte özellikler ve uyumlu telefonlar
16-05-2024 10:38

Google, ÖZETİ| Android 15 geliştirici önizleme sürümünü şubat ayında yayınladı ve Beta 1 sürümünü ise geçen ay yayınladı. Şimdi de Google I/O etkinliğinden hemen sonra Android 15 Beta 2 sürümünü yeni özelliklerle Pixel cihazlar için kullanıcılara sundu. Tabii ki bununla birlikte Android telefon üreticileri de harekete geçti ve uyumlu cihazları açıkladı. İşte Android 15 beta 2 ile gelen özellikler ve uyumlu telefonlar…

Android 15 Beta 2 birçok yeni özellik getiriyor

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Google I/O etkinliğinde onlarca yapay zeka odaklı özelliğin yanı sıra firma, Pixel cihazlar için Android 15'in ikinci beta sürümünü de yayınladı. Toplamda on iki Android üreticisi de beta sürümünü kullanıcılar ile buluşturmaya karar verdi. Şimdilik sınırlı cihazlarda indirilebilir beta, maalesef herhangi bir Samsung Galaxy telefon için yayınlanmadı.

Android 15 Beta 2 özellikleri

Android 15 Beta ile gelen en önemli özelliklerden biri “Private Space” yani Özel Alan. Samsung'un Güvenli Klasör özelliğiyle benzer olarak çalışan yenilik, ekstra güvenlik ekleyerek dosyalarınızı veya uygulamalarınızı bir yerde toplamanıza izin veriyor. Bu klasöre sadece güvenlik aşaması geçilerek erişilebiliyor.

Uydu bağlantısından pil sağlığına! İşte Android 15 ile gelen özellikler

Uydu bağlantısından pil sağlığına! İşte Android 15 ile gelen özellikler

Yeni Android 15 güncellemesi ile birlikte uydu bağlantısınından bil sağlığına kadar, heyecan verici yeni özellikler geldi. İşte detaylar...

Güvenlik özelliklerine fazladan yer veren Google, yeni beta ile “Theft Detection Lock” yani Hırsızlık Tespit Kilidi'ni duyurdu. Google'ın geliştirdiği yapay zeka ile çalışan bu özellik, telefonunuza izinsiz bir erişim sağlandığını fark ettiğinde otomatik olarak bilgilerinizi korumak için telefonu kitliyor.

Android 15 telefonlar

İşte Android 15 Beta 2 ile gelen özellikler:

Özel AlanKatlanabilir telefon ve tabletlerde daha iyi çoklu görevResim-içinde-Resim (Picture-in-Picture PiP)Kişiselleştirilmiş widget önizlemeleriÖngörülü geri dönüşBildirimler için özel titreşim efektleriDaha kullanışlı Sağlık ve egzersiz uygulamalarıCinsiyetli dillerde iyileştirilmiş zamirlerDaha uzun pil ömrüDaha hızlı uygulama başlatma ve sistem performansıVulkan aracılığıyla geliştirilmiş oyun performansıUnicode 15.1 ile daha fazla emoji desteğiGeliştirilmiş Çince, Japon ve Kore yazı tipleri

Markalar tarafından yayınlanmaya başlayan beta sürümü, şimdilik belirli cihazlarla sınırlı. İşte Android 15 Beta 2 destekleyen telefonlar:

vivo X100iQOO 12OnePlus 12OnePlus OpenNothing Phone (2a)Xiaomi 14Xiaomi 13T ProXiaomi Pad 6S Pro 12.4realme 12 Pro+ 5GHONOR Magic6 ProHONOR Magic V2TECNO CAMON 30 Pro 5GLenovo Tab ExtremeSHARP AQUOS sense8OPPO Find X7

Yakında Samsung'un da One UI 7.0 için beta sürümü yayınlayarak bu özellikleri sunması bekleniyor. Peki ya siz Android 15 Beta 2 hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Androidandroid 15android 15 beta 2google
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER