Ekonomi

Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!

Ekonomi - Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine fiyat yazılması uygulaması gündemde. Uygulamanın tüketiciye ve satıcıya yansımalarını uzman isimler Haber7’ye değerlendirdi.

Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!
30-04-2024 15:37

Haber7

Fahiş ÖZETİ| fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine fiyat yazımı uygulaması gündemde sıcaklığını koruyor. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı, "Bu da düşünülebilir" dedi. Çalışmalar henüz sonuçlanmadı ama ambalajların üzerine "tavsiye fiyatın" yazılmasının planlandığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı’nı görevlendirdiği başlıklar arasında.

Çalışmaya göre, üretici-perakendeci ve toptancı ürünün fiyatını belirleyecek. Ürün o fiyattan rafa gelecek. Böylece her hafta çeşitli bahanelerle etiket değişimi yapılamayacak. Uygulamanın hayata geçmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Bakanlık üretici, toptancı ve perakendecilerle bir çalışma yapıyor.

Gıda fiyatlarındaki artışla mücadele kapsamında ambalaj üzerine fiyat yazımı uygulamasına ilişkin Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma ve TÜKONFED Hukuk Komisyon Üyesi Av. İlyas Çelik Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu.

FIRSAT ENFLASYONUNA ‘AMBALAJ’ FORMÜLÜ