Ekonomi

Akbank hisse senedine dönüştürülür tahvil için nabız yokluyor

Akbank, yurt dışında altı kurumdan oluşan bir banka grubunu yetkilendirdi. Yapılacak toplantılar neticesinde hisse senedine dönüştürülebilir tahvil ihracı için değerlendirme yapılacak.

Akbank hisse senedine dönüştürülür tahvil için nabız yokluyor
06-03-2024 13:42

BORSAGUNDEM.COM.TR

ÖZETİ|

Akbank (#AKBNK), yurt dışında kaynak arayışı için harekete geçerek, Abu Dhabi Commercial Bank, Citi, Emirates NBD Capital, J.P. Morgan, MUFG ve Standard Chartered Bank'dan oluşan bir banka grubunu yetkilendirdi.

Oluşturulan banka grubu, küresel yatırımcılarla 6 Mart 2024'te başlayacak bir dizi toplantı düzenleyecek. Toplantılar neticesinde Akbank’ın tahvil ihracına yönelik ilginin düzeyi netlik kazanacak. Söz konusu toplantılar, bankanın uluslararası finans piyasalarındaki konumunu güçlendirmesi ve yeni yatırım fırsatları oluşturması açısından yol açıcı olabilecek.

Toplantıların ardından Akbank, piyasa koşullarına bağlı olarak dolar cinsinden ilave ana sermayeye dâhil edilebilir borçlanma aracı (AT1) ihraç edilmesini değerlendirilecek.

İhraç edilmesi düşünülen tahvil türü, belirlenen koşulların yerine gelmesi halinde hisse senedine dönüştürülebilir özelliğe sahip olacak. Bu da tahvil sahiplerinin bankanın geleceğine dair artan beklentisine bağlı olarak “alacaklı”dan “ortak” statüsüne geçme opsiyonunu kullanmasına imkan verecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER