Politika

AK Partili Güler'den Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalar!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programında konuşuyor.

AK Partili Güler'den Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalar!
26-05-2024 12:17

AK ÖZETİ| Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. 

Abdullah Güler'in açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Mehmet Acet’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti ile ilgili sorusunu yanıtlayan Güler, ziyaretlerin devam etmesini arzu ettiğini söyledi. 

ÖZGÜR ÖZEL’İN ERDOĞAN’A ZİYARETİ

“Olumlu karşılıyoruz. +Toplum bir şekilde kutuplaştırıldı. Siz bu kadar her meseleye gerginlik bir çatışma haline getirdiğinizde gerçeklerin ne olduğunu öğrenmede de zorluk yaşatırsınız. Diyalog zemini kaybolduğunda kutuplaşmış alanlarda duruyorsunuz. Biz geçen dönemlerde ve geçmişte yaşadık bunları.

O zamanlarda da farklı konuları muhalefet tarafından farklı değerlendiriliyordu. Olayın aslı başka gösteriliyordu. Bu diyalog zemini nezaket içerisinde sürdürülebilir. Siyasi partilerin kuruluş amacı belli. Siz bunu toplumun ihtiyacı noktasında dile getirirsiniz. Her tarafın kendi fikirlerini dile getirmek için kurulmuştur. Karşı fikirlerin ortak zeminde konuşmak önemli.

Ortada toplumun ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılamak için partiler var. Maalesef bazı olaylar bazı konular siyasi parti yetkilileri bazı olayları farklı konulara çekti. Konunun ilgisi olmadığı alanlarda bir kavga ortamı yaratılarak siyasi sonuç beklentisi içine girildi. 

Bizim Meclis’te diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle diyaloğumuz vardı. Aslında biz hepimiz görüşüp konuşuyorduk. Ancak bunun topluma yansıması önemli. Bundan sonraki dönemlerde de diyalog zemininin devam edeceğini düşünüyorum.  

Dünyanın birçok bölgesine baktığımızda çatışma alanları oluşmuş durumda. Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanması ve çözüm noktasında bulunmamız gerekiyor. Bu önemli bir konudur ve devam edeceğini düşünüyorum.

ERDOĞAN CHP’Yİ NE ZAMAN ZİYARET EDECEK?

AK Parti’nin bir kampı var. Sanırım Haziran ayının ilk haftası ziyaret gerçekleşebilir.

28 ŞUBAT’ÇILARIN AF KONUSU

Cumhurbaşkanımızın bu konudaki görüşü takdire şayan. Burada tabi anayasamızın cumhurbaşkanımıza yetki belli bir süreçler noktasında takdir cumhurbaşkanımıza ait. Tamamen cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller. Bu kişiler tahliye olmuş olsalar bile bu cezadan bu suçtan kurtulamazlar. Ben o dönemlerde avukattım hatta asteğmendim. O dönemin şartlarını yaşadım.

Buradakiler mahkumiyetini kapalı cezaevinde geçirme imkanı kalmadığına dair rapor olmuş. Cumhurbaşkanımız da vicdanen onları tahliye etmelerini sağlamış. Bunların özür dilemeleri ve teşekkür etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar suçu kabul etmiyorlar. Niyetleri kötü olan, ülke toplumunun ne hale geldiğini bilmeyenler o dönemin şartlarında normal diyorlar. Utanmaları yok."

CHP İSTEDİ DİYE Mİ TAHLİYE EDİLDİ?

Mehmet Acet’in, “CHP istedi diye bunlar tahliye edildi. Ayrıcalıklı hükümlü olmuyor mu?” sorusuna Güler şu cevabı verdi:

“Hayır bu kişilere mahsus bir hüküm değil. TCK’de yapılan bir düzenlemedir. Bunların bazı şartları var. Adli Tıp’tan rapor alınır. Belli bir yaşta kişinin yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı oluyor. Tek başına kalamayacak kişiler için uygulanan bir karardır. Bunlara özel yapılmış bir karar değildir. "