Politika

AK Partili Baykan'dan DEM Partililerin tepkisini çeken sözler: Muron mu oldunuz?

AK Parti iktidarının gençlere verdiği önemi anlatan AK Parti Milletvekili Mehmet Baykan'ın TBMM kürsüsünde yaptığı konuşma DEM Partilileri rahatsız etti.

AK Partili Baykan'dan DEM Partililerin tepkisini çeken sözler: Muron mu oldunuz?
22-05-2024 19:18

AK ÖZETİ| Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. AK Parti'nin her zaman gençlere destek olduğunu ve inandığını kaydeden Baykan, "Bugün bu ülkenin gençlerinin ve genç beyinlerinin yaptığı İHA'lar, SİHA'larla sembolleşen savunma araçlarında görülmektedir" dedi. Baykan, şunları söyledi: 

'Günümüzün gençleri öyle umursamaz ki, ileride ülke yönetimini ele alacaklarını düşününce umutsuzluğa kapılıyorum. Bizlere, büyüklere karşı saygılı olmayı öğretmişlerdi. Şimdiki gençler kuralları boş veriyorlar. Çok duyarsızlar ve beklemesini bilmiyorlar' diye başlayınca çok tanıdık geldi. 30 asır önce Hesiodos söylemiş bu sözü. (Gelen tepkiler sonrası) Niye acele ettiniz, bekleyin bir sonunu. 

Kuşaklar arası çatışmanın binlerce yıl önce de yaşandığını vurgulamak istedim. Ama ne yazık ki tepki gösterdiniz. Ama o gençler hangi asrın genci olursa olsun sıra kendilerine geldiğinde en güzel, en mükemmel biçimde siyasette, sanatta, sporda çok büyük işler başardılar, başarmaya devam edecekler. Biz de AK Parti iktidarları olarak hiçbir zaman gençlere olan inancımızı kaybetmedik. Gençlerimizin önünü açmak için her türlü yeni uygulamayı hayata geçirdik. Seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusundaki Anayasa değişikliği AK Parti iktidarlarının milletimizden aldığı vizeyle olmuştu. 

19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 105. yıl dönümünü kutladık. Bugün hemen güneyimizde Suriye'nin, Irak'ın kuzeyine konuşlanmış emperyalistlerin mandacılık hayalini kuranlar olduğu gibi 100 yıl önce de bu ülkede Amerikan ve İngiliz mandasını savunanlar vardı. Onlara rağmen Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'da yaktığı meşalenin ışığı tüm yurda yayılmış, milletin kaderini yine milletin iradesi kurtaracaktır anlayışından hareketle tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi Sakarya'da, İnönü'de, Dumlupınar'da, Büyük Taarruz'da Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez... Kısacası Anadolu diyebileceğimiz milletimiz duruma el koymuş ve Gazi'nin liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne giden yolu ilmek ilmek dokumuştur.

Anadolu'nun gençleri nasıl Kurtuluş Savaşı'nda gözlerini kırpmadan ya şehit ya gazi olurum anlayışıyla cepheye koşmuşlarsa, devletimiz ne zaman dara düşmüşse aynısını yapmışlardır. Bunu da kısa zaman önce 15 Temmuz'da göstermişlerdir. İman varsa imkan vardır düsturundan hareketle kazma kürek ile verilen mücadele bugün bu ülkenin gençlerinin ve genç beyinlerinin yaptığı İHA'lar, SİHA'larla sembolleşen savunma araçlarında görülmektedir.