Politika

AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede içki skandalı! İlk icraat, sosyal tesislere alkol

Yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Denizli’de büyükşehir belediyesinin işlettiği kafe ve restoranlarda alkol servisi yapılmasına onay çıktı.

AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede içki skandalı! İlk icraat, sosyal tesislere alkol
15-05-2024 21:28

HABER7

Yerel ÖZETİ| seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Denizli’de büyükşehir belediyesinin işlettiği kafe ve restoranlarda alkol servisi yapılmasına onay çıktı.

CHP'NİN İÇKİLİ TEKLİFİNE ONAY

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısının ilki gerçekleştirildi. Belediye hizmet binasındaki toplantıda CHP Grubu, BELTAŞ'ın işlettiği kafe ve restoranların bazılarında alkol servisi yapılması için önerge verdi. Önerge, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu oluşturan CHP'li üyelerin desteğiyle, oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye iştiraki BELTAŞ’a bağlı 5 tesis için “içkili yer bölgesi” kararı alındı. BELTAŞ’ın işlettiği Beyaz Kafe, Sosyal Tesis, Hayat Kafe, Butik Kafe, Değirmen Kafe’de alkol satışı yapılması kararlaştırıldı.

İlgili komisyona sevk edilen karara göre 5 sosyal tesiste içkili yer bölgesi belirlenerek istenildiği takdirde müşterilere alkol servisi yapılacak.

MİLLETİN DERDİ İÇKİ DEĞİL

CHP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kararına tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Bilal Furkan Şimşek, “Bu milletin derdi içki değildir. Bu millet, göreve geldiğinizde belediyeye, meydanlara astığınız önceki belediyenin faiz ve borç yükünü temizlemenizin derdindedir. Şehrimizin onca derdi, sıkıntısı, borcu ve bekleyen hizmeti varken ve bunların çözümü ile gündeme gelebilecekken; kötülüklerin anası olan içki ile gündeme gelmek akıl tutulmasının işaretidir.” dedi.

_________

İSTANBUL'DA EYÜP SULTAN'A KARŞI KADEH

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta Eyüp Sultan Camisi'ne karşı alkol skandalına imza atmıştı.

İBB’nin Eyüp Sultan ilçesindeki Haliç Kongre Merkezi Sahil Alanında gerçekleştirdiği “Avrupa Günü” kutlamasında katılımcılara içki ikram edilmişti. İBB personellerinin “16 milyon için çalışıyoruz” yazılı kurum yelekleriyle, katılımcılara içki servis ettiği görüntülere yansımıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER