Teknoloji

Acclaim, Kötü Reklamlarla Nasıl Kendi Sonunu Hazırladı? - Webtekno

1987 yılında kurulan Acclaim Entertainment, video oyunu sektöründe birçok başarılı ve popüler oyunun yayıncısı ve geliştiricisi olarak tanınıyordu. Ancak 2004 yılında iflas ederek tarihe karıştı. Peki, bu köklü şirketin çöküşünün arkasında ne yatıyordu?

Acclaim, Kötü Reklamlarla Nasıl Kendi Sonunu Hazırladı? - Webtekno
01-01-2024 21:23

Günümüzde ÖZETİ| pek çok kişi tarafından unutulmuş bir oyun şirketi olan Acclaim Entertainment, geçmişte oyun sektörü denince akla gelen ilk isimlerden biriydi. Birçok başarılı ve popüler oyunun altına imzasını atmıştı.

Ancak bu başarılı süreci fazla uzun sürmedi. İlerleyen zamanlarda yaptığı yeni oyunlarını tanıtmak için birçok tartışmalı ve skandal yaratan reklam yöntemine başvurdu.

Bazıları yasal sorunlara, bazıları da toplumsal tepkilere neden oldu. Gelin, Acclaim’in nasıl bir oyun devi hâline geldiğini ve ardından nasıl kendi elleriyle sonunu hazırladığının hikâyesini anlatalım:

Her şey, Atari’nin iflasıyla başladı.

Acclaim Logo

Acclaim Entertainment, 1987 yılında Greg Fischbach, Robert Holmes ve Jim Scoroposki tarafından kuruldu. Kurucuların hepsi, oyun sektöründe deneyimli kişilerdi.

Fischbach, Activision’un eski başkan yardımcısı; Holmes, LJN Toys’un eski başkanı; Scoroposki ise LJN Toys’un eski finans müdürüydü.

Kurulduğu dönemde oyun sektörü büyük bir kriz yaşıyordu. Atari’nin 1983 yılında iflas etmesi, oyun pazarının çökmesine neden olmuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER